Данас постављање читача платних картица

Читачи платних картица биће данас постављени у компанијама на подручју Бијељине које су потписале уговор о продаји робе по ваучер моделу са Фондом солидарности за обнову Републике Српске након поплава, изјавио је Срни предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Михајло Видић.

Република Српска 17.07.2014 | 14:55
Данас постављање читача платних картица

Видић каже да је уговоре до сада потписало 14 привредних субјеката у регији и да је њихова понуда робе, као и просторна покривеност, задовољавајућа. Грађанима који добијају платну картицу се истовремено доставља и списак свих компанија у Републици Српској, којих има око 100, код којих купљену робу за обнову домаћинстава могу плаћати том картицом.

Рок важења платних картица је годину дана. Платне картице за санацију кућа оштећених у поплавама које су Републику Српску погодила 14. маја до сада је у Бијељини добило 600 домаћинстава. Координатор Владе Републике Српске за подјелу ваучера у Бијељини Зоран Малетић најавио је да ће средином наредне седмице на овом подручју бити подијељено још 1.500 до 2.000 платних картица.

Подјела траје истовремено док градске комисије за процјену штета обилазе домаћинства која су била погођена поплавама и обрађене податке достављају у јединствени регистар штете. Координатор Комисије за попис у Бијељини Драган Ђурђевић рекао је  да је до сада пописано више од 3.000 домаћинстава, што је према процјени градске управе половина домаћинстава на овом подручју која ће остварити право на ваучер за обнову из Фонда солидарности.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар