ЦИК новчано казнио Странку Напредна Српска

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ изрекла је Странци Напредна Српска новчану казну од 5.000 КМ, јер је водила плаћену изборну кампању и тиме прекршила правила понашања у периоду од дана расписивања избора до званичног почетка изборне кампање.

Република Српска 17.07.2014 | 13:51
ЦИК новчано казнио Странку Напредна Српска

ЦИК је утврдио да је ова странка одговорна јер је извршила плаћено политичко оглашавање политичко-промотивног скупа на Алтернативној телевизији 13. јуна у закупљеном термину, у трајању од 15 минута.

На данашњој сједници речено је и да је путем видео и тонског записа утврђено да је на скупу странке 8. јуна у Источном Сарајеву, на којем је представљен нестраначки кандидат за члана Предсједништва БиХ Драшко Аћимовић, било присутно више стотина учесника.

ЦИК је данас донио закључак да се допуњена Информација о поступку одабира компаније за штампање и паковање гласачких листића достави Парламентарној скупштини БиХ, Савјету министара и Тужилаштву БиХ.

ЦИК БиХ је јуче обавијештен да, због недостатка кворума, Канцеларија за разматрање жалби не може одлучивати о жалби уложеној на одлуку ЦИК-а којом је приговор компаније "Зрински" на одлуку о одабиру компаније "Атлантик ББ" за штампање и паковање гласачких листића одбијен као неоснован.

У складу са одредбама Изборног закона БиХ, Централна изборна комисија БиХ је одговорна за правовремено штампање, дистрибуцију и сигурност гласачких листића за непосредне изборе на свим нивоима у БиХ. На сједници је истакнуто да ће ЦИК предузети све потребне кораке да би све изборне радње биле проведене у законом прописаним роковима.

Извор: СРНА

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Економиста

17.07.2014 12:32

Додик ће да плати за њих све ће да уради само да остане на власти а Шукало давно прочитан и избачен из СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран СДС

17.07.2014 12:53

Тако им и треба ... платиће ДНС и СНСД за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Превртљивац

17.07.2014 12:56

Превртљиви Шукало је чиста копија Шпирића, тако да је у стању да клафра неколико сати а да ништа не каже, али је зато све ближи главном баји, да му се подвуче под кожу, како би се докопао посланичког мандата. Исти Шукало је упропастио много младих људи у Градишци, јер их је завео својим маснима лагањем и обећањима. Скоро да је растурио коалицију на локалном нивоу, гдје није хтјео да прихвати мјесто Начелника за Општу управу, али је стално на масном платном списку Општине Градишка, а ништа не ради. Превртљивац и манипулатор, који непрестано тражи неке брендове, тако да преко Приједора долази под скуте главном баји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Градиска

17.07.2014 13:12

Е мој Сукало, ста це бити кад се доказе да не долазис на посао а примас плату из опстине Градиска на грбаци јадних градјана. Нецес тако далеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Благојевић

17.07.2014 13:21

Њих треба казнити за много тога,превара за преваром.У Градисци на њихов спомен људи се згразају,али срећа октобар је јако близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млади Напредњаци Брчко

17.07.2014 15:34

Није то ништа, замислите да га нисмо прочитали и да је којим случејем НЕ ДАЈ БОЖЕ добио власт???? Тај не зна странку од сада можда чак и 80 чланова да води а хоће државу, хехехе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

17.07.2014 16:30

Ахахахаха, да ли је могуће? Заиста су смијешни. И они мисл е да имају неке шансе на изборима, Шукало уозбиљи се мало. превише се срамотиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напредњак

20.07.2014 08:29

Где је нестала она прица Адама Сукала око кандидатуре Драска Ацимовица за цлана предсједниства БиХ??? Продао се Додику и Павицу за посланицки мандат, странку растурио, све зарад лицног интереса... Зар Републици Српској требају такви назови "политицари"???

ОДГОВОРИТЕ