Дик Адвокат све ближи клупи Србије

Ако је судити по писању "Спортског журнала", холандски стручњак Дик Адвокат постаће нови селектор фудбалске репрезентације Србије.

Фудбал 17.07.2014 | 11:41
Дик Адвокат све ближи клупи Србије

"Спортски журнал" је своје читаоце обавестио да су се са Адвокатом састали председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић и генерални секретар ФСС-а Зоран Лаковић, те да су му понудили услове за које верују да ће бити довољни да се познати стручњак ангажује.

Србија је без званичног селектора од завршетка квалификација за Мундијал у Бразилу, после чега је Синишу Михајловића, као вршилац дужности, одменио Љубинко Друловић, млади стратег који је прошле године са омладинском репрезентацијом Србије освојио Европско првенство.

Дик Адвокат је као тренер освојио 15 трофеја: најпре другу лигу Холандије са СВВ-ом, затим са ПСВ-ом титулу, Куп и Трофеј Јохана Кројфа у три наврата, са шкотским Ренџерсом је двапут освојио лигу, двапут Куп и једном Лига куп, а са Зенитом из Санкт Петербурга био је првак Русије, освајач Суперкупа Русије, те победник УЕФА купа и УЕФА Суперкупа 2008, што му је и последњи трофеј.

Минуле сезоне радио је као стратег АЗ Алкмара, са којим је заузео осмо место у холаднском првенству, а у каријери је, поред осталих, водио и репрезентацију Холандије у два наврата, Белгије, Уједињених Арапских Емирата, Јужне Кореје и Русије.

Коментари / 0

Оставите коментар