Како је Мишковић купио "Ц маркет"?

Постоје докази који бацају ново светло на приватизацију "Ц маркета" и који показују да је бизнисмен Мирослав Мишковић лажно говорио о начину на који је купио ову фирму, тврди "Курир" позивајући се на документ који су доставили мали акционари "Ц маркета".

Србија 17.07.2014 | 09:02
Како је Мишковић купио "Ц маркет"?

Како наводи лист, мали акционари су Марку Кљајевићу, адвокату бившег директора "Ц маркета" Слободана Радуловића, недавно доставили документ Комисије за хартије од вредности којим доказују да су њихове акције Мирославу Мишковићу продате преко фирме "Пример Ц", а не кипарског "Хемслејд трејдинга", како Мишковић тврди.

Како сазнаје "Курир", због овог документа тужилаштво је проследило захтев за прикупљање потребних обавештења од малих акционара, али и од Радуловића.

Лист сазнаје да је Радуловићу прослеђен захтев полиције за прикупљање потребних обавештења и да се чека поступак.

Председник малих акционара "Ц маркета" Драгомир Перишић рекао је за "Курир" да већ годинама покушавају овај документ да доставе тужилаштву, јер желе да докажу да је понудилац акција "Ц маркета" био "Пример Ц" чији је власник у тренутку продаје акција био Слободан Радуловић и група малих акционара, а не како то тврди Мишковић, његова кипарска фирма.

"Ми смо у априлу адвокату Кљајевићу предали овај папир. Он нам је рекао да је ово изузетно значајно, јер може да се преокрене цео процес у вези са одговорношћу многих у приватизацији наше компаније", рекао је Перишић.

Он каже да би овим документом, ако је тачно да је постао саставни део преиспистивања процеса приватизације "Ц маркета", могло да се докаже да су све радње око преузимања акција малих акционара биле нелегалне.

"Другим рецицма тражимо да се преиспита ко је власник фирме преко које су се продале акције малих акционара - да ли је то Радулиовић или Мишковић", прецизирао је Перишић.


Извор: Курир

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бранко

17.07.2014 10:12

Криминалац,ухапсити га и сву имовину конфисковати по кратком поступку!

ОДГОВОРИТЕ