Што је Конте напустио Јуве?

У среду увече разјашњен је узрок "земљотреса" који је изазвао одлазак тренера Јувентуса.

Фудбал 17.07.2014 | 08:21
Што је Конте напустио Јуве?

Сумњало се на Манчестер јунајтед, али је у питању Милан!

Као гром из ведрог неба, све је у среду изненадила информација да је тренер Антонио Конте (45) напустио Јувентус, после три узастопно освојене титуле.

Током дана је разјашњено и да ће га заменити Масимилијано Алегри (да, онај који је у Милану видео Пирла као крилног играча), а током вечери је постао познат и разлог због којег су се Стара дама и љубимац навијача споразумно растали. Само наизглед напречац.

Италијански новинар Масимо Ђилети открио је да је Конте требало да преузме Милан! Наводно је и постигао договор са "росо-нерима" и тиме, очекивано, изазвао љутњу Торинеза.

"Не мислим да откривам нешто превише тајновито када кажем да је Конте имао 'у рукама' договор са Миланом и да се то Јувентусу није свидело. То је ситуацију око његовог останка учинило компликованом".

Конте је напустио тим у недељи почетка припрема за нову сезону!

"Мало је људи знало за ово о чему причам, али није велика тајна да је Конте имао договор са Миланом. Мислим да је то само један од многих разлога растанка, укључујући и тензију после три године успеха и жеље за новим изазовима. Знао је да ће бити тешко поново побеђивати са истим тимом, па је то вероватно натерало Контеа у потрагу за новим важним улогама... Као, ону коју је пронашао у Милан", открио је Ђилети детаље тренеровог неверства.

Као куриозитет, сада се истиче чињеница да је Конте требало да иде у Милан, а да га је наследио тренер који је водио управо Милан.

"Ко год да дође у Јувентус неће наићи на велике потешкоће, зато што ће доћи на место човека који је оживео Јувентус и 60-70 одсто успеха тог клуба припада Контеу", разјаснио је италијански новинар и додао је било и неспоразума на линији Конте - клуб и у вези са доласцима и одласцима играча.

Коментари / 0

Оставите коментар