Генк - Ц. Звезда 1:1

Фудбалери Црвене звезде налазе се на турниру у Белгији, где су у првом мечу ремизирали против Генка – 1:1 (1:1).

Фудбал 17.07.2014 | 06:39
Генк - Ц. Звезда 1:1

Екипа шампиона Србије провела је претходно осам дана у Словенији, забележивши два тријумфа. Два дана после меча са Генком очекује их дуел са Мехеленом Александара Јанковића

Црвено-бели су одиграли добар меч против белгијског прволигаша, а оба поготка виђена су у првих 45 минута. Најпре су до гола стигли домаћи преко Мбоје, али је Лазић убрзо изједначио, поставивши коначан резултат.

Црвено-бели су боље отворили дуел, па је у трећем минуту, после пресинга Вукана Савићевића, мало недостајало да штопер домаћих затресе своју мрежу. Обе екипе играју изузетно агесивно, а Звезда је после још једне такве ситуације успела да запрети. Гаврић се изборио за лопту и упослио Ракића, али центарфор шутира поред гола, да би неколико минута касније голман домаћих зауставио нови ударац Ракића.

Ипак, најбољу прилику за госте пропушта Лазић, после добре акције Милијаша, шутирао је снажно под пречку, али је голман Генка сјајно интервенисао. Иначе, на стадиону је присутно нешто више од 300 навијача, од којих трећина навија за Црвену звезду.

Промашаје гостију домаћа екипа кажњава у 17. минуту и стиже до вођства. Млади Предраг Рајковић је погрешио приликом процене, а Илобме Мбоју није било тешко да погоди празну мрежу – 1:0

Звезда је после примљеног гола наставила да напада, да би јој се то исплатило већ после десетак минута игре. Милијаш је добро извео корнер, млади Лазић поново био највиши у скоку и овога пута сместио лопту у мрежу – 1:1.

Корнеру црвено-белих претходила је још једна одлична прилика за домаће, али се истакао млађани Рајковић са две одличне интервенције, искупивши се донекле за кикс код гола. Наставио је Рајковић да бриљира, овога пута је зауставио покушај нападача Генка из непосредне близине.

Шампион Србије имао је нову прилику после контре и ситуације '3 на 2', али је Гаврић био кратак на центаршут Вукана Савићевића. До краја првог дела игре виђена је још једна прилика за Звезду. Гаврић је лепо прошао и одложио лопту до Милијаша, али је снажан ударац капитена изблокиран.

Ненад Лалатовић није извршио ниједну измену на полувремену, а прву шансу у наставку имали су домаћи, али је лопта завршила преко гола. Домаћин је наставио да игра боље у уводних десет минута наставка, али није успео да погоди оквир гола Рајковића, да би Звезда убрзо узвратила преко Гаврића.

После сат времена игре, тренер црвено-белих одлучио се за прве измене. Из игре су изашли Никола Мијаиловић, Ђорђе Ракић и Вукан Савићевић, а на терену су, последње појачање, Стефан Ђорђевић, Ђорђе Деспотовић и Горан Гогић.

Звезда је успела да се ослободи притиска и запрети у 65. минуту, оба пута су гости запретили преко бокова, али нису успели озбиљније да угрозе гол Генка. Пет минута касније, нова измена у тиму Звезде, Дарка Лазовића мења млади Никола Караклајић. Опет је Генк преузео контролу, а Лалатовић одговорио новом изменом и увођењем Милана Јокића уместо Ненада Милијаша.

До краја меча виђена је само још једна прилика за Генк, али је искусни Саво Павићевић одузео лопту нападачу домаћег тима. Прилику да одигра неколико послендјих минута добио је и млади Стојановић, уместо Ковачевића.

Коментари / 0

Оставите коментар