Тужилаштво и СИПА знају за ИДЕЕА и "Милбауер"

Како је у изјави за бх. новинску агенцију Патриа казао Некић, допис у којем стоје све нерегуларности у вези незаконитог уговора тешког 104 милиона КМ за набавку личних карата и возачких дозвола склопљен с фирмом „Милбауер“ још у мају је предај Тужилаштву БиХ и Државној агенцији за истраге и заштиту (СИПА).

Босна и Херцеговина 16.07.2014 | 15:32
Тужилаштво и СИПА знају за ИДЕЕА и "Милбауер"

- Ми смо још у мају на основу утврђеног налаза, а у складу са Законом о ревизији доставили надлежним агенцијама за провођење закона допис у којем их обавјештавамо да смо утврдили значајне неправилности односно кршење закона за ову процедуру избора добављача за штампање личних карата и возачких дозвола – каже Некић додајући да у овом процесу није било преговарачких, већ договарачких поступака.

Он је додао да комплетан процес врви нерегуларностима у којима би се лако могли пронаћи БХ Санадери.

- Ја сам дао изводјено мишљење и темељим га на чињеницама које смо утврдили у налазу, с обзиром да се ради о значајаним материјалним средствима.Једино већи уговор је Коридор ВЦ. Вриједност уговора је 104 милиона на десет година уз авансно плаћање. Па, то је нешто што закон не познаје уопште. Ја сам своје издвојено мишљење дао. Генерални ревизор није дао да се моје издвојено мишљење објави на страници – каже Некић.

У издвојеном мишљењу Некића стоји између осталог да је Агенција провела преговарачки поступак без објавјештења, који је најмање танспарентан и конкурентан поступак те се може користити само у изузетно ријетким случајевима.

- Штетност уговора се огледа између осталог у томе да су уговором дефинисане минималне годишње количине докумената које је Агенција дужна купити без обзира на стварне потебе за документима. Добављач има право захтијевати авансно плаћање у износу 30 посто минималне годишње количине докумената за годину дана – стоји у издвојеном мишљењу.

- Ствари треба назвати правим именом и онда ће наши резултати имати одјека. Па зар није све ово криминал, пита се Некић.

Подсјећамо, јуче је посланик  СДС-а у Парламенту Босне и Херцеговине Александра Пандуревић упозорила на овај случај, а повезала га је с Милорадом Додиком и Златком Лагумџијом.

Она истиче да је штетни уговор склопљен између ИДЕЕА и фирме „Милбауер“ за коју је потпис ставио њен директор Данило Петровић, зет Небојше Радмановића. Такође, тврди да су са том компанијом власнички повезани, путем својих рођака и пријатеља, и Додик и Лагумџија.

Извор: Патриа

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Микаило

16.07.2014 13:39

Не вриједи ниста прије октобра. Уговор је потписао Мацан, продузена рука министра Новица, који му стоји иза ледја. Након избора притиснути, све редом у прдекану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуни

16.07.2014 13:39

ПА , ШТА СЕ ЧЕКА , ТРЕБА НЕКО ДА ВАС МОЛИ . ФАНТОМКЕ НА ГЛАВУ И ДО ЈУТРА СВЕ У ПРДЕКАНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

16.07.2014 13:45

Па наравно да су умјешани Додик и Лагумџија. Зар у овој држави може нешто да се украде, а да њих двојица не узму свој дио колача!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.07.2014 13:47

Бит ће бит ће тјерање лисице,алај ће се тјерати,алај ће се гонити,алај ће бити трке?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

наравно

16.07.2014 14:21

То је радмановицево. И јос много тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жртва злостављања

16.07.2014 14:53

Сви ми у овој јадној такозваној држави смо жртве државног криминала и тај криминал управо је најочигледнија пробосанска политика Додика и његових пајташа из Федерације. Хајде да мало крадуцкају што би рекао Веља Илић, али краду преко сваке мјере, покрадоше све чега се дохвате! Смањите бар мало, да ли имате имало мозга???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

16.07.2014 15:03

Хоце ли неко напокон отворити Зорана Кораца,Додиковог савјетника!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сантрац

16.07.2014 17:08

Цуј знају па сто не хапсе и не раде по том питању. Хапсе и затварају људе за пар хиљда марака а оне који муте по сто хиљада КМ стагнирају и дрзе у ладицама. Засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко БГД

16.07.2014 17:28

Никола Корац је кљуцни играц свих бајиних марифетлука. Доци це вријеме и за то када Тузиластво покрене слуцај. Нисмо ни свјесни какве су игре у питању!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

16.07.2014 18:23

Па Лагундзија је само у том добар сваке године мјења лицне карте. Питам се засто? Одговор је јасан ста све од народа раде да народ од бједе И неправде промјени изглед за само једну годину па зато мора мјењат слику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

16.07.2014 19:46

ГОСПОДИН НОВИЦ... ХА, ХА, ХА, ОМЛАДНИНСКИ ФУНКЦИОНЕР, БИВСИ УДБАС, ПОМОЦНИК МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ ПОКОЈНОГ ДУСКА ЗГОЊАНИНА... ПОБЈЕГУЉА У РАТУ..И ВЕЛИКИ ПРИЈАТЕЉ МИЛЕ ДОДОЈЛА...ПРАВНИК КОЈИ СЕ НИКАД НИЈЕ НА ПРАВИ НАЦИН БАВИО ПРАВОМ НЕГО ПОЛИТИКОМ... КОНАЦНО ЈЕ СТАО НА ЛУДИ КАМЕН... МОЗЕС КАКО ХОЦЕС, АЛ НЕ МОЗЕ ДОКЛЕ ХОЦЕС... НАРЕДНИХ МЈЕСЕЦИ СВАКА ЗВЈЕРКА ПОКАЗАЦЕ СВОЈ ТРАГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

16.07.2014 21:10

Миодраг Мио Скрбиц је власник фирме Нитес из Бањалуке, а која је сувласник 50% са Милбауером фирме која стампа лицна документа у БИХ. Е сад, Миодраг Скрбиц је пријератни кум са Лагумдзијом и јако добар пријатељ Додика. Нитес је заједно са Тосхибом добио посао вриједан десетине милиона евра у Електрокрајини. Додиков син ето некако ради у Тосхиби. Директор Нитеса је син од директорице Електрокрајине, а која је опет у породицним везама са Радмановицем. има јос али доста за поцетак..ма ста доста.....Нитес је опет добио посао од 3.5 милона марака за програм плата у влади рс, сто је опет захваљујуци Тегелтији јер је његова зена родица са тадасњим директорм Нитеса, а сада Милбауера...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

16.07.2014 21:25

Сада ми је тек јасно засто смо толико пута мијењали документа!? Да би пунили дзепове Додику,Корацу и Лагумдзији. Е мој луди народе,докле висе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

супер хик

17.07.2014 04:31

Зато су Додикови гласови (СНСД) спасили столицу Лагумдзије. Када је требао бити смијењен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

17.07.2014 06:55

Уколико их све не ухапси и не одузме незаконито стечена имовина иде се опет у рат али овај пут своји на своје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

голд

17.07.2014 08:47

Новић и негов вјечити шеф кабинета Шкрбић, заједно имају 100 година радног стажа, а краду као да су у најбољим годинама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаја

17.07.2014 13:15

Додик и Лагумдзија, заједно под велом Горана Зупца су умијесани у сваку могуцу малверзацију и криминалну радњу од рата па на даље,свега ту има!

ОДГОВОРИТЕ