Пикси проговорио: Нисам крао Звезду!

Драган Стојковић открио је какве су малверзације постојале у трансферу Владимира Стојковића у Нант и рекао да је спреман да сноси одговорност. Стојковић потврдио Пиксијеву верзију...

Фудбал 16.07.2014 | 10:17
Пикси проговорио: Нисам крао Звезду!

Драган Стојковић Пикси једноставно је отишао са места председника ФК Црвена звезда да би био тренер у Јапану.

Зашто се то догодило сада већ давног 17. октобра 2007. године, ни данас није сасвим јасно, остаје само да се нагађа...

Скоро седам година касније, Пикси је у интервјуу за "Информер" одлучио да октрије само један од детаља који су довели до наглог растанка са клубом чија је последња Звездина звезда и у ком је радио и као председник. Ако на фудбалску каријеру нико није могао да баци сенку, на ову другу јесте...

Стојковић је зато открио један од детаља који би могли да буду предмет судског спора у будућности. Рекао је и да је спреман да сноси последице, али подвукао да од Звезде никада динар није узео...

Ради се о трансферу тада веома перспективног голмана Владимира Стојковића у Нант, после само једне сезоне у првом тиму Црвене звезде (2005/06).

"Приликом одласка Стојковића у Нант, за столом смо седели Ћаласан, Владимир, председник Нанта и ја. Кад смо се договорили око цене на сцену је ступио Ћаласан по питању своје провизије. Тражио је да се отвори рачун у Цириху и да уговор неће бити потписан уколико се његови услови не прихвате", рекао је Пикси за Информер и додао:
"Укупан трансфер је био 1.688.000 евра, а договор је био да Звезда добије милион. Други део је отишао у Швајцарску на рачун. Један део Ћаласан је тражио, из њему познатих разлога, да иде на руке што је он узео и ставио на рачун. Други део је уплаћен на његову фирму 'Мундијал Вас' у Паризу".

Потом је наставио...

"Знам да сам направио грешку и не бежим од тога, али исто тако људи морају да знају да нисам узео ни цент. Сносићу све последице, али нећу да ме оптужују да сам лопов и да сам ставио новац себи у џеп. То је лаж која је измишљена да би мене искомпромитовали. Могу да објасним своје поступке ако неко жели да чује. Ако се мени не верује, постоји господин Жан-Лик Грипон, ту је и Владимир Стојковић. Нека људи мисле шта хоће, ја од Звезде ништа нисам украо".

На питање: "Због чега је толико дуго ћутао?", Пикси је рекао:

"Ћутао сам јер нисам имао документа. Говорио бих из сећања, а они који ме оптужују баратају папирима који су можда намештени онако како то њима одговара. Много је тешко да се браниш у таквим условима. Ја волим тај клуб какав год да је. Звезда ми је у срцу, али оно како су га они водили после мене... Претпостављам да су желели најбоље, али вид се како су га водили".

Владимир Стојковић, такође у разговору за "Информер", није се устручавао да прича о овом трансферу...

"Ћаласан је захтевао до новца на руке како би, ваљда, избегао порез. Касније је и мене преварио јер је оставио отворен датум на папирима како би и даље могао да тврди да је мој менаџер и узме провизију. Инсистирао је да се мој трансфер у Нант обави преко његовог рачуна", рекао је Стојковић и додао:

"Мени и Звезди је тада одговарало да одем и зато смо сви пристали. Што се мене тиче, новац ми је исплаћен на време. С Пиксијем ниједан играч није имао проблема што се тиче новца и исплата. Њему су у првом плану били екипа и играчи".

Коментари / 0

Оставите коментар