Едуардо неће више за Хрватску

Нападач Едуардо да Силва објавио је да се повлачи из репрезентације Хрватске.

Фудбал 16.07.2014 | 09:33
Едуардо неће више за Хрватску

У писму Фудбалском савезу Хрватске. 31-годишњи Едуардо навео је, алудирајући на Здравка Мамића, да је “лишен праведног и поштеног третмана због деловања особа које нису формално део репрезентације“.

Да Силва је одиграо последњих петнаестак минута меча са Камеруном на Мундијалу и то му је био последњи, 64. наступ за Ватрене.

“Наступе за хрватску репрезентацију памтићу само по лепом. Не могу ипак не рећи да није било тешких, а за мене у последњих неколико година и врло горких, грубих тренутака. Не могу да се отмем утиску да су такви горки тренуци последица деловања особа које формално нису део репрезентације, али имају стварно велиик утицај на њен рад и њене водеће људе. Сматрам да сам због тога био лишен поштеног и праведног третмана. Тај утицај, према мом мишљењу, имао је за последицу и смањење укупног домета репрезентације, тј. несумњиво је допринео да резултати репрезентације нису били онакви какви су заиста могли бити“, навео је између осталог Едуардо у писму.

Селектор Нико Ковач казао је да ће поштовати одлуку Да Силве, али није желео да образлаже зашто нападач није играо више на СП.

Едуардо је на излазним вратима Шахтјора и у преговорима је да пређе у Фламенго.

Коментари / 0

Оставите коментар