Пола милиона људи дочекало шампионе!

Фудбалски репрезентативци Немачке вратили су се у своју земљу из Бразила, где су освојили своју четврту титулу светског шампиона.

Фудбал 16.07.2014 | 09:31
Пола милиона људи дочекало шампионе!

Фудбалери су слетели на аеродром Тегел нешто после 10.00, а неколико стотина људи је на самој писти поздравило играче, предводјене капитеном Филипом Ламом који је с пехаром први изашао из авиона.

Играчи су потом у отвореном аутобусу отишли до Бранденбуршке капије, испред које се окупило више стотина хиљада грађана, обучених у црне, црвене и златне мајице.

"Ово је било прелепо Светско првенство. Чињеница да смо успели да наградимо себе титулом, наравно, такмичење чини још лепшим", рекао је везиста немачког националног тима Тони Крос по слетању.

Репрезентативци су се у Немачку вратили с неколико сати закашњења јер је камион с пртљагом на аеродрому у Рио де Жанеиру ударио у авион и било је потребно неко време да се утврди штета и санира квар на каросерији.

Немачка је у недељу после продужетака победила Аргентину са 1:0 голом Марија Гецеа, у финалу Светског првенства у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар