Ко је то Месију дао награду?

Жестоке критике упућене су ФИФА јер је Лионел Меси изабран за најбољег играча Светског првенства, а то одлуку донела је комисија од 13 чланова.

Фудбал 16.07.2014 | 09:23
Ко је то Месију дао награду?

Међу онима који су одлучили да је Меси најбољи играч Мундијала најзвучније име је бивши менаџер Ливерпула Жерар Улије.

Поред њега ту су још бивши репрезентативац Нигерије Сандеј Олисех, Рики Херберт, Миксу Пателаинен, Раул Аријас, Габијерл Калдерон, Абдел М. Хусеин, Квок Ка Минг, Јоан Лупеску, Хинес Мелендес Сотос, Цунејасу Мијамото, Хаиме Родригес и Теодор Витмор.

Њихова одлука је поприлично узбуркала страсти, а чак је и Дијего Армандо Марадона рекао да је срамотна.

Изненађен је био и председник ФИФА Сеп Блатер, али да је захваљујући њему Аргентина стигла до финала.

"Био сам мало изненађен када сам видео Месија да долази да преузме награду. Али ако упоредите почетак такмичења и како је Аргентина стигла до финала, очигледно је то било пресудно у одлуци", рекао је Блатер.

Аргентинац је дао четири и асистирао код једног гола на Мундијалу, али је стрелац био само у групној фази против Босне и Херцеговине, Нигерије и Ирана.

"Брига ме за награду, брига ме за све. Желео сам да Аргентина освоји Светско првенство", рекао је након финала Меси.

ФИФА је одлучила да је други најбољи играч био други стрелац СП Томас Милер, док је бронзану лопту добио Арјен Робен из Холандије.

Многи сматрају да је награду заслужио први стрелац такмичења Хамес Родригес из Колумбије, док је статистички најкориснији играч био Тони Крос из Немачке.

Код других награда није било изненађења, најбољи голман СП је Мануел Нојер (Немачка), а најбољи млади играч је Пол Погба (Француска). Награда за фер-плеј отишла је репрезентацији Колумбије.

Идеални тим СП: Нојер (ГЕР) – Рохо (АРГ), Хумелс (ГЕР), Силва (БРА), Де Фрај (НЕД) – Оскар (БРА), Крос (ГЕР), Лам (ГЕР), Родригес (КОЛ) – Робен (НЕД), Милер (ГЕР)

Коментари / 0

Оставите коментар