Сколари на крају "попио" отказ!

Бразилска фудбалска Федерација (ЦБФ) учинила је оно што је било неминовно – уручила је отказ селектору Луису Филипеу Сколарију..

Фудбал 16.07.2014 | 09:08
Сколари на крају "попио" отказ!

Како наводе медији у највећој земљи Јужне Америке, селектора су посла коштале последње две утакмице на Мундијалу, када је Селесао примио невероватних десет голова, уз само један постигнут.

Најпре су доживели најтежи пораз у својој историји, у полуфиналу од шампиона Немаца (7:1), да би затим и Холандија била боља од петоструких првака света (3:0), у борби за треће место.

Сам Сколари изјавио је да је његова судбина искључиво у рукама људи из Савеза, уговор му је истекао последњег дана Мундијала, па је ЦБФ остало само да потврди да он напушта клупу.

Некадашњи селектор Португалије и тренер Челсија је тако на неславан начин завршио свој други мандат на клупи Селесаа. Пре 12 година, на Мундијалу у Јапану и Јужној Кореји, уз помоћ Роналда, Ривалда и Роналдиња освојио је последњу титулу у историји националног тима.

Сколари је водио Бразил до 19 победа у 29 утакмица током свог другог мандата.

Можда би и овога пута било другачије, да је у тиму, примера ради, био Роналдињо Гаучо, или Лукас Мура, али је Сколари одлучио да му нису потребни. Па је, уместо рекордне шесте титуле, постао власник на десетине негативних достигнућа у историји најфудбалскије нације на планети – о којима ће се причати и за сто година.

Коментари / 0

Оставите коментар