Маркец дефинитивно Ливерпулов!

Српски репрезентативац Лазар Марковић и званично је постао нови фудбалер Ливерпула, саопштено је на сајту ’Црвених’.

Фудбал 16.07.2014 | 08:18
Маркец дефинитивно Ливерпулов!

Марковић иза себе има одличну сезону у Бенфики, са којом је освојио дуплу круну, а са Ливерпулом је потписао вишегодишњи уговор.

Како преносе британски медији, Ливерпул ће за трансфер Марковића платити 25 милиона евра.

“Веома сам срећан што сам дошао у тако велики клуб. Надам се да ћу испунити очекивања навијача, тренера, играча и свих људи у клубу. Видео сам какви су играчи и навијачи и не могу да дочекам да заиграм“, изјавио је 20-годишњи Марковић.

“Било ми је веома драго када сам чуо да се Ливерпул интересује за мене. Још сам боље играо и тренирао, коначно сам дошао до овако великог клуба. Премијер лига је најјача на свету – већ сам играо Лигу шампиона, надам се да ћу са Ливерпулом догурати далеко. Радићу са сјајним саиграчима, можда бих издвојио Џерарда као вођу тима. Једва чекам да заиграм на Енфидлу. чуо сам какви су навијачи“, додао је Марковић.

Марковић је имао прилику да поразговара и са менаџером Роџерсом.

“Није ми рекао ништа посебно, желео ме је у тиму, рекао ми је на којој позицији ћу му бити потребан и ја сам ту да одговорим на његова захтеве. Свеједно ми је на којој позицији играм, можда више волим по левој страни, али где год тренер каже, играћу", рекао је српски фудбалер у првом интервјуу по доласку у Ливерпул.

И менаџер Брендан Роџерс био је веома задовољан што је српски фудбалер појачао тим.

“Лазар је појачање које ће нам донети бољитак, појачаће конкуренцију у нападу за следећу сезону. Био је импресиван у Бенфики прошле сезоне и показао је да и у европским такмичењима може да одигра на високом нивоу, што нам је веома важно“, изјавио је менаџер ’Црвених’ и потом додао:

“Лазар је флексибилан фудбалер који може да игра на више позиција у тиму, а волим код њега што је увек позитиван и проактиван. Добро ће се уклопити у тим, а важно је и што смо га довели док је још млад јер ћемо моћи додатно да развијамо његов таленат. Он је тип човека који је гладан напретка, а то тражимо код играча“.

Марковић је четврто појачање Ливерпула овог лета, после Рикија Ламберта, Адама Лалане и Емреа Џана.

Коментари / 0

Оставите коментар