Нађите наше Санадере

Посланик СДС Александра Пандуревић позвала је главног тужиоца БиХ Горана Салиховића да одмах реагује
по пријави Канцеларије за ревизију БиХ око склапања незаконитог уговора тешког 104 милиона КМ за набавку личних карата и возачких дозвола и да не дозволи да се ова афера попут оне у УИО повлачи по ладицама Тужилаштва деценију.

Република Српска 16.07.2014 | 13:05
Нађите наше Санадере

''Имамо нашу аферу "Фими медија", на тужиоцу је да нађе наше Санадере'', казала је Пандуревићева и нагласила да је  штетни уговор склопљен између ИДЕЕА и фирме Милбауер за коју је потпис ставио њен директор Данило Петровић, зет Небојше Радмановића.

''Ово је најочитији примјер крупног криминала и непотизма који је у своје раље увукао институције. А овако је све ишло: Да би покрили криминал, Савјет  министара је својим закључком донио одлуку да се уђе у преговарачки поступак. Одакле консензус, биће вам јасно када видите ко је све у овом колу'', навела је Пандуревићева и додала да ''нико, па ни Савјет министара не може донијети одлуку да се не поштује Закон о јавним набавкама и не распише међународни тендер''.

''Закон о јавним набавкама не познаје категорију уговора на 10 година. Можете само склопити Оквирни споразум на 3-4 године и на основу њега сваке године правити уговор'', објаснила је Пандуревићева.

Она је додала да се у преговарачки поступак ушло са конзорцијумом Милбауер Њемачка и Милбауер
Бањалука и да је Правобранилаштво БиХ дало сагласност за склапање уговора са Конзорцијумом, али да је потом уговор склопљен са фирмом Милбауер Бањалука за коју су и ервизори навели да није била кваллификована и која је у међувремену направила фабрику у Бањалуци.

''Квалификовало је изгледа то што, према писању медија, 40% њеног власништва има фирма 'Нитес', а у медијима смо могли прочитати да су власници ове фирме савјетник Милорада Додика Зоран Кораћ, пријатељ и интимус Златка Лагумџије Миодраг Шкрбић, док је шеф развоја  софтвера у овој фирми Владимир Петровић, брат Радмановићевог зета. Уговор је у име Милбауера потписао директор Данило Петровић, Радмановићев
зет'', навела је Александра Пандуревић.

Она је рекла и да је у пријави Канцеларије за Ревизију Тужилаштву БиХ и СИПА наведено да се ИДЕЕА обавезала да ће, без обзира на стварне потребе, купути 5 милиона личних карата и два милиона возачких дозвола, и да ће авансно годишње платити 30%.

''У пријави ревизора пише да смо тако прошле године купили скоро дупло више личних карата него што нам је потребно, а возачких око 35.000 више'', напоменула је она.

У пријави је такође наведено, према њеним ријечима, да цијена сервисирања опреме за персонализацију по позиву износи 1250 евра за техничара и 1.500 евра за софтвер инжињера по дану.

''Нађите софтвер инжињера у свијету да има толику дневницу а да није главом и брадом Бил Гејтс!''

Пандуревићева је упозорила да је ово најочитији примјер крупног криминала који је попут канцера нагризао и институције.

''Видите како функционери СНСД-а лијепо сарађују са партијама у ФБиХ када је ријеч о договорима у четири ока и како по питању криминала његују међуентитетску сарадњу и лако долазе до договора. Сада вам је јасно зашто Милорад Додик чува Златка Лагумџију и зашто СНСД није гласао за његову смјену! На Горану Салиховићу је хоће ли допустити да умјесто тендера иаммо договоре у четири ока и хоће ли имати храброст да ухапси наше Санадере!''

БН ТВ

Коментари / 47

Оставите коментар
Name

Котор Варош

15.07.2014 13:43

Један од малих Санадера: ЏЕРАЛД СЕЛМАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

15.07.2014 13:46

Ако неце Тузиластво сада да ради, радице послије октобра. А ви памет у главу и анимирајте овај народ да изадје на изборе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Корлеоне

15.07.2014 13:55

БиХ је у 10 пута горој ситуацији од Хрватске јер је имала само једног Санадера а БиХ безброј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

15.07.2014 13:58

Е моја Сашка, и сама знаш да се то неће десити прије избора јер би то нарушило изборну динамику. Опозицији би било добро да сав такав материјал прикупи и послије избора кад дође на власт под хитно процесуира. Само је проблем што ће послије избора бити прелетача у ваше редове који ће хтјети да свједоче а да заузврат грицкају опљачкано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грабовица

15.07.2014 14:11

Још се ја питам зашто су личне карте тако скупе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

алкатраз

15.07.2014 14:16

Зенска главо па немамо ми толико затворских јединица колико је Сенадера од дрзавне па до локалне управе... Ово је заиста неозбиљна изјава.. Сви смо ми свјесни да дрзава са највисе криминалаца на квадратном километру...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Корлеоне

15.07.2014 14:42

Након октобра новој власти предлазем да оснује посебан суд и тузиластво који це процесуирати насе Санадере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

15.07.2014 14:44

Гдје си била док нисам извадио личну и возачку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУКОСАВЉЕ

15.07.2014 15:17

ТАКО И ВЛАСНИК НИСКОГРАДЈЕ НА СВА УСТА ПРИЈЕТИ НАМА МЈЕСТАНИМА ВУКОСАВЉА КАКО ЦЕ НА СИЛУ ДА ОТВОРИ КАМЕНОЛОМ БЕЗ ПАПИРА ЈЕР МУ ЈЕ ВЕЛИКИ ПРИАТЕЉ МИНИСТАР КОВАЦЕВИЦ И ДА СУ ОРТАЦИ ПА ТО ЈЕ СВАГДЈЕ драга Пандуревицка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

секрити

15.07.2014 15:37

Људи крајње је време за обрацун са криминалом и корупцијом људи умиру бједи, нема средњег сталеза него енормно богати који су опљацкали дрзаву и народ и сиротиња. Тузиластво и СИПА ако не узму ствар у своје руке овој земљи нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

15.07.2014 15:38

Још једна у низу прича без покрића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

софтверски криминал

15.07.2014 15:45

Овако се купују софтвери у јавним предузецима и перу се милиони марака за одрзавања софтвера лиценце итд. Пандуревицка је отворила Пандорину кутију свака цаст на том само да не буде и ово ради избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

15.07.2014 17:00

Драга моја Александра. И самог Салиховића су поздравили и аминовали исти они које си ти прозвала у овом извјештају. Дакле поново су се срели Додик Лагумџија и остала братија и у 4 ока договорили да Салиховића подрже. Тако да нема од тога ништа. Али само до октобра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

15.07.2014 17:27

Браво Саска, царице наса! Увијек изадјес у медије кад имас несто јако озбиљно да изнесес!Махер си у разоткривању криминалних радњи црвене мафије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

романија

15.07.2014 17:27

Па зна ли тузиластво за Младјана Цицовица квинслинску лопину

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЗУВО

15.07.2014 17:45

БРАВО САСКА ТИ ЗНАС ТО НАЈБОЉЕ,ГУРАМО ДАЉЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаско

15.07.2014 17:54

Сви сто су се кандидовали на изборе 90 посто треба их одмах похапсит. Ко год је био на власти ниста није радио за народ вец само за своје интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

15.07.2014 19:43

Ма џабе само позиваш тушилаштво да крене са процесуирањем,кад после оволико времена ни једна крупна риба са БХ политичке сцене није завршила у затвору,неће ни сад. Једино вјерујем још да ће избори у октобру бити прекретница и да ће коначно и овде почети велика хапшења свих који су ојадили народне паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуманист

15.07.2014 20:04

Пуно конфузије код гђе Пандуревић.Дјелује неубједљиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеститке

15.07.2014 20:23

Цеститке Александри. Храбрима припада врх! Сви посланици су имали тај ревизорски али само она је имала петљу да проговори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

15.07.2014 20:46

Оног момента када тузиластва,полицију,судове и инспекторате оцистимо од СНСД мафијаса ова идеја це бити изводљива а до тада МАУНА.Једина дрзава под небеском капом у којој неко мозе изјавити да нема приватну фирму да се небави приватним бизнисом те јадан зиви од дрзавне цркавице али сасвим слуцајно има капитал од барем милијарду км АЛИ све ове цињенице нису довољне наказној пореској инспекцији да затрази пореску картицу одредјеног лица те утврди одакле му паре и покрене истрагу о порјеклу имовине,накарадном МУПУ да се пробуди из зимског сна те поцне радити посао за који их овај народ крваво плаца а мафијаском тузиластву да реагују барем једном у складу са законом Српске.Закон у Српској постоји само за сиротињу драга Александра а легла корупције и криминала и даље це бити судови,полиција,тузиластва,инспекторати,здравство тј носиви стубови једног нормалног правног и праведног дрства.ЗАКОН О ПОРЈЕКЛУ ИМОВИНЕ ПО ИТАЛИЈАНСКОМ МОДЕЛУ УВЕСТИ ПОД ХИТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

јое

15.07.2014 20:58

Све у 100 п и ц ки мат ерина треба послати ја несхватам народ па ста цекате да додје за вечеру и да вам узме од дјетета комад хљеба да реагујете за камење и лопате и истјерати све ове што су у политики или икад били и поставити младе паметне људе који годинама су се трудили и студирали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

15.07.2014 21:03

Падне ли Милокрад оде и Лагумдзија и Човић оде сва БиХ. Дон корлеоне им је до кољенс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горана

15.07.2014 21:12

У РС када се поцне размотавати клупко криминала и корупције,послије октобра кад додју цасни и постени људи на власт бице бар десетак Санадера, али мислим да су и њега превазисли својим лоповлуцима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

15.07.2014 22:12

Има ли краја овоме? Гдје год загребес лоповлук.Цвијановицка запосљава сина. Радмановиц зету намјеста посао који ми плацамо.Лазу, краду! Нека ти је Бог на помоци Александра, али цувај се багре. Нема правде од Салиховица, али драго ми је да макар неко проговори о свему. Убили су све у нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДЗАК

15.07.2014 22:53

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ВОДОПРИВРЕДЕ И ВОДЕ СРПСКЕ МОГУ СЕ КОМОТНО ОПТУЗИТИ ЗА ПОПЛАВЕ КОЈЕ СУ БИЛЕ А ПОГОТОВО КОЈЕ ЦЕ БИТИ. ДОДЈИТЕ ДА ВИДИТЕ СТА СЕ РАДИ НА НАСОЈ ОПСТИНИ ПА ТО ЈЕ ЗЛОЦИН. ВАДИ СЕ СЉУНАК ИЗ БОСНЕ И САВЕ И НАСИПА АУТО ЦЕСТА СВИЛАЈ ОДЗАК, НАКНАДА СЕ НЕ ПЛАЦА, ЉУДИ ПА ТО ЈЕ МИЛИОНСКИ КРИМИНАЛ. ВОДЈА ЈЕ АНДЗЕЛИЦ И МИНИСТАР А ИЗВОДАЦИ СУ ЈАТА КАФЕДЗИЦ ЈУРИЦ КУЗМАНОВИЦ ИТД. ИНСПЕКЦИЈА ИМА СВОЈУ ТАРИФУ ЕЕЕЕЕ АЛО ПЛИЦИЈА СТА РАДИТЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

16.07.2014 05:18

Пљацка! Знамо ми ста они раде, али нека до октобра јос, онда це СДС да ради по закону и правди. Александра, само храбро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

16.07.2014 05:23

Зар може неко овој жени да вјерује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

одзак

16.07.2014 05:28

Хапсите све сљункаре од Модрице и цијелом Одзацком обалом јер ником не плацају накнаду од 1,5 км по м3 имате све доказе тамо гдје заврсава сљунак тј страбаг и еуроасфалт и видјецете који су милиони покрадени а за поплављене нема ниста унистили су све насипе ма страсно ово је организовани криминал великих размјера у току и ево позивамо све полицијске структуре и инспекције да изадју на терен и да се увјере да 10.000м3 возе на трасу то је дакле накнаде 15.000 км дневно СТРАСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјешно

16.07.2014 06:01

Па она показује папире, је ли проблем да онај чији је то посао провјери све и каже шта је и како је?? Главни проблем је што нико не реагује нити за нечињење не одговара а прима солидну плату, неодговорност и бахатост на највишем нивоу и онда појео вук магарца. Нерад, нерад и нерад???

ОДГОВОРИТЕ
Name

мито

16.07.2014 08:29

Ти цес бас тразити Санадере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Марковић

16.07.2014 08:50

Док се власт не промјени, ова банда ће да краде до миле воље. Мафија на челу државе, шта друго можемо да очекујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

16.07.2014 09:14

Ово је класични безобразлук и пљување у лице свом народу! Баш ме занима како возачка може бити 3x скупља од личне и трећину скупља од пасоша?! Која је то пљачка. Возачка и лична практично исто коштају по материјалу и изради али "неко" мора да отме огромне суме. Па докле више! Надам се да ће народ видјети и гласати за кога треба у овој ситуацији или ћемо и даље бити овце за шишање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

16.07.2014 10:40

Само да приупитам шта би са оним фаталним хеликоптером .....надјоше ли га или га је појела маца нико ништа гробна тишина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

16.07.2014 12:48

А најбољи су ми ови сто пишу како ће бити криминала увијек, па друштво без криминала не постоји, али ако се овако настави и храњење из контејнера це бити луксуз. Чињеница је да у РС постоји пар људи који су власници свега, ако њих не затворимо и не одузмемо им противправно стечену имовину, умријецемо од глади јер ће нам све узети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

16.07.2014 13:09

свидја ми се Саска...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареска

16.07.2014 13:54

Бице их колико хоцете.Треба позатварати све лопове из СНСД-а и њихове тајкуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадни

16.07.2014 18:45

Теско нама ко све ради у преседниству!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

16.07.2014 19:43

Драга господјице постовање према вама као дами али морацете просирити затворе ови су премали јер пола политицке сцене је у криминалу до гусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јегер дупли

17.07.2014 08:44

Александра, удај се за мене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.07.2014 08:55

Што ме нервира ова жена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јегер дупли

17.07.2014 13:10

немој тако о мојој будуцој :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Зекић

17.07.2014 15:03

Замолио бих Вас да испитате под којим околностима је уништена дрвна индустрија у Братунцу која је из рата изашла нетакнута и чак успјешно радила пар година. Ви то лако можете истражити с обзиром да живите у Братунцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наградно питање

17.07.2014 17:22

Нека господја прво каза са колико страна прима плату..па цемо даље..и гдје јој муз ради..најлаксе је о тудјем гованцету..тудје смрди..а њено не..а јел

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

17.07.2014 19:09

ја бих се кладио нека понови ово сто јој је пало на памет свака цаст али јос једна исприцана прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

сам

18.07.2014 14:26

Мани се политике, није то за нас обицне људе. Идемо боље бице, хајд са мном на пице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нада

18.07.2014 14:46

После оволике вике ја сам мислио долазе нове генерације, надао сам се да СДС има несто ново, али на залост опет неизвјесност поново исти састав.

ОДГОВОРИТЕ