Босић: СДС спреман да одговори на изазове

Српска демократска странка данас је у Источном Сарајеву обиљежила крсну славу Петровдан и 24-ту годишњицу одржавања прве, оснивачке Скупштине странке.

Република Српска 12.07.2014 | 16:32
Босић: СДС спреман да одговори на изазове

,,Тај датум је био увертира за стварање Републике Српске и зато је  данашњи дан историјски догађај за Српску и српски народ'', изјаво је предсједник СДС-а Младен Босић и додао да је СДС спреман да су ухвати у коштац са новим изазовима пред којима се нашла Република Српска.

,,Српска демократска странка успјела је да, кроз формирање Савеза за промјене,уједини опозицију и све оне у Републици Српској који су спремни да се укључе у промјене. Ми смо спремни да преузмемо одговорност за промјене које су у Српској неопходне како би кренули напријед и зато смо као кандидата за предсједника Републике Српске предложили Огњена Тадића,човјека који иза себе нема никаквих афера, који је дуго у политици и којем грађани вјерују да може покренути точак промјена'', каже  Босић и подсјећа да Тадића подржава и свих 7 странака чланица Савеза за промјене
те да ће први задатак Огњена Тадића као предсједника Републике Српске бити да говори у име свих грађана Српске,а не само у име СДС-а или било које групе људи” истакао је Босић.

,,СДС се ставља на чело покрета који треба да донесе бољу Републику Српску. Републику Српску у којој ће сви имати једнака права и једнаке шансе,у којој ће напокон кренути борба против криминала и корупције и у којој ће наша дјеца и све будуће генерације имати шансу за достојанственији и бољи живот'', истиче предсједник СДС-а Младен Босић и подсјећа да су октобарски избори прекретница када ће грађани имати једноставан избор. Да ли желе да наставе овим путем бахате власти Милорада Додика или желе власт која ће бити у служби народа?

Кандидат СДС-а за предсједника Републике Српске Огњен Тадић истакао је да му је припала  част и одговорност да у борби за дужност предсједника Републике Српске заступа не само СДС и Савез за промјене него и већину грађана Српске који су незадовољни постојећим стањем.

,,Наш план је јасан и очигледан.Желимо промјене које доносе људима бољи живот,омогућавају поштен живот од поштеног рада и гарантују извјесност на овом простору без обзира да ли се ради о будућности Републике Српске или о њиховој личној и будућности њихових породица'',каже Тадић.

Да би план за промјене у Српској успио прву велику одлуку морају донијети грађани Републике Српске на октобарским изборима.

,,Милион људи у Српској незадовољно је стањем у којем се земља налази.Тих милон људи су подршка Севезу за промјене,а Савез на челу са СДС-ом је спреман и одлучан да им омогући бољи живот'',каже Тадић и додаје.

,,План који имамо није план који је у интересу било којег поједница већ је у интересу народа. Приоритети су јасни. Запошљавање,борба против криминала и корупције, враћање јавног дуга, привредни раст и развијање најбољих могућих односа са свима који живе у Републици Српској или окружењу. Само Република Српска која има мање непријатеља, а више пријатеља може рачунати на сигурну будућност''.

Тадић тврди да ништа од набројаног актуелни режим не може обезбиједити или гарантовати јер су они извор проблема.

,,Огромна је разлика између оног за шта се, као кандидати за предсједника Републике Српке, боримо господин Додик и ја. Ја се борим за Републику Српску, а он се бори да продужи власт како би избјегао одговорност за све оно лоше што је учинио Републици Српској'', истиче Тадић.

Тадић обећава да ће, ако му грађани укажу повјерење, као предсједник Републике Српске контролисати извршну власт, али не на начин да им наређује шта и како да раде већ да их санкционише ако не буду радили оно што су обећали.

,,Будућу извршну власт као премијер предводиће Младен Босић и нас двојца као тандем, по моделу већ виђеном у нашем окружењу, нећемо дозволити да се власт бави било каквим политичким мешетарењем или инфекцијама које би могле доћи из свијета криминала и корупције'', обећава Тадић.

БН ТВ

 

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Ненад

12.07.2014 14:41

Савез за поромјене до побједе у октобру!То једноставно мора да се деси јер висе народ не мозе да трпи лоповлук тренутне гарнутуре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нада

12.07.2014 15:02

Први и основни задатак по преузимању власти би био да се поврати достојанство онимА који су дали највише за стварање Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

12.07.2014 16:04

Цитам Надин претходни коментар и не могу да вјерујем да има људи који дају негативно за њен коментар. То су они који ниста нису дали за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоткривена

12.07.2014 16:22

Ја мислим Надо да Ви сами себи ово коментаришете. :) Ко је то по вама дао највише за стварање Републике? Ако мислите на политичаре СДС-а онда се варате. Пола њих није било у рату. Тако је и у СНСД-у! За стварање Републике Српске највише су заслужни борци ВРС а не ови које ви фаворизујете. Читав рат они су пресједили у запећку. Част изузецима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

12.07.2014 17:37

Наравно предсједниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

идемо даље

12.07.2014 17:48

Тако је до побједе.Јос мало и ту је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

12.07.2014 18:01

За Републику Српску, највише су дали борци којима ће власт на челу са СДС-ом вратити достојанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

12.07.2014 18:21

Босицу избаците Иваница и направите праву коалицију са СНС и гдином Митровицем јер је то будуцност

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

12.07.2014 18:29

Ал ови маштају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

12.07.2014 18:33

На многаја љета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

12.07.2014 18:34

Ово добија неку нормалну контуру.Босиц је показао висок ниво препуштајући кандидатуру.Позитивно изненадјење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

остоја

12.07.2014 19:36

Ниста ново. Све видјено. Ниста конкретно. Раст запослености, како. И сад имамо стопу раста запослености. Боље би било да смање број запослених у јавном сектору. У том сектору има виска око 55.000 запослених. Док то не смање нема ни поправка стања производних дјелатности. По празној прици и њихово рјесење је сви на будзет

ОДГОВОРИТЕ
Name

за

12.07.2014 19:42

Цеститам славу СДС али господину Караздицу и тадасњем војству СДС а Босицу не јер ово није тај СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

12.07.2014 19:54

СДС треба да се држи става Српске напредне странке и да не дозволи Иванићу да их уцјењује. Није случајно СНС одбио Иванића, Вучић стоји иза тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

12.07.2014 20:46

Фино су били кренули али сад су ме разоцарали, они вец сад не могу да се договоре а камоли после избора ако којим слуцајем побједе. Ако овако наставе одераце их црвени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

12.07.2014 22:20

Па Босицу како мозес реци да сте спреман ухватити се у изазове а прије два дана казес да је ова власт криминална и да је све опљацкала.Па с цим цес се ухватити кад нема пара.Не лази овај народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

12.07.2014 22:35

Предлазем да Херцеговци и даље гласају за Лактасенка. Некада је било Херцеговина на води и сунцу, а сада је Херцеговина на дроги. Кад воле Лактасенка нека и даље продају дрогу и сликају су се убицама србијанским пустеним из затвора, који су стално надрогинари јер другације не би могли ни врата убости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Церупање...

12.07.2014 23:44

Ови је створили..они је бране..а уствари сви заједно је церупају...на крају це и они прицати да РС нестаје јер тако моцници зеле..а не зато сто им слузи за богацење..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

13.07.2014 05:40

БОСИЋУ НЕМАТЕ ШАНСЕ ПРОТИВ ИГРАЧА КАО ШТО ЈЕ ДОДИК-СРБИЈА ЈЕ ПРЕД БАНКРОТОМ,КРСТИЋ ОДЕ,А БАЈА ДРЖИ СВЕ ПОД КОНТРОЛОМ -МОРАТЕ НАЋИ ИГРАЧА ДУПЛО ЈАЧЕГ ДА БИ ПОБЈЕДИЛИ ДОДИКА А ТАЈ НЕ ПОСТОЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

13.07.2014 05:49

Није ово онај СДС за којим бих опет кренуо. Босићу буди Србин и имаћеш подршку народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гласац

13.07.2014 07:39

Треба упоредити предизборне изјаве овог цовјека са изјавама актуелног пресједника. О цему Баја прица? О Израелу, о Турској, о политицарима из Федерације. Привоцира непотребне лицне вербалене сукобе. Је ли он мисли на тај нацин ријесити нас неимастине, глади и дугова?! Басиц бар говори о актуелним проблемима који нас се тицу и због којих су нам дјеца изгладњела. А Баји ако је до Израела нек се пријави као добровољац и нек иде ратовати.. нама треба неко ко це нам омогуцити боље зивот.. он то не помиње :(( или це нам Зељка или Кустурица опоравити привреду мозда??! Добро, добро треба промијенити прије него зкрузите гласацки листиц!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

13.07.2014 08:22

Опозиција је вец све рекла и то говори година,неистине и лази...Само не знам ко це гласати за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

13.07.2014 09:39

Савез за промјене, за бољу будућност Републике Српске и Босне. Само напред. Да направите бољитак за овај напаћени народ. Нек вам је са срећом до побједе, а и после.

ОДГОВОРИТЕ