Ватикан позива на прекид ватре током финала СК

Ватикан је данас позвао на прекид ватре у свим сукобима широм света током финала Светског купа у фудбалу у недељу.

Свијет 11.07.2014 | 22:53
Ватикан позива на прекид ватре током финала СК

Такође је предложено да медији током финалног меча направе кратку "паузу за мир", како би се свет подсетио на оне погођене ратом и немирима, објављено је у саопштењу ватиканског Понтификалног савета за културу, а преноси АФП.

У овом саопштењу се истиче како има залагања и за тренутак ћутања уочи финалне утакмице на самом стадиону Маракана у Рио де Жанеиру. О овоме, међутим, није било никаквог званичног саопштења ФИФА.

По речима Мелкиора Санчеса де Тока и Аламеде, подсекретара Савета: "Спорт је настао око верских прослава. Спортски догађаји су представљали тренутке мира, када би се ратови заустављали, као примирје током Олимпијских игара, које датира још из деветог века пре нове ере.

С обзиром да ће се финални меч одиграти између Немачке, домовине бишег папе Бенедикта XВИ и Аргентине, домовине садашњег папе Фрање, било је идеја да њих двојица присуствују тој утакмици, али су оне одбачене с обзиром на године бившег папе и чињеницу да. како је неко рекао, "он никад није одгледао неке фудбалску утакмицу од почетка до краја".

С друге стране, папа Фрања је велики љубитељ фудбала. Познато је да је, као надбискуп Буенос Аиреса, папа Фрања био ватрени навијач клуба Сан Лоренцо.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Александра

11.07.2014 23:35

Тишина да одгледамо, па се наставите убијати. Боже драги, пожури са доласком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

12.07.2014 04:26

Кад Ватикан престане изазивати ратове онда мозда и буде неког мира на овом белом свету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папа Фрања

12.07.2014 05:07

Гдје год можете гужвате а овамо као тражите мир. Разарате све И онда као помажете, да народ мисли да сте светиња.. није народ више луд .

ОДГОВОРИТЕ