Данас комеморација у Поточарима

У Меморијалном центру у Поточарима код Сребренице данас ће бити одржана комеморација Бошњацима настрадалим у јулу 1995. године.

Република Српска 11.07.2014 | 08:51
Данас комеморација у Поточарима

Комеморација ће бити вјерског карактера, а обратиће се само начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић, који је и предсједник организационог одбора овог скупа.

За разлику од претходних година, данас у Поточарима неће бити обраћања других домаћих и међународних званичника.

Након интонирања химне БиХ и Дураковићевог обраћања, предвиђено је да делегације положе цвијеће и одају пошту настрадалим у сакралном дијелу Меморијалног центра.

Потом ће услиједити вјерски обред који ће предводити муфтија тузлански Вахид Фазловић.

Најављено је да ће данас у Меморијалном центру бити укопани посмртни остаци 175 ексхумираних и идентификованих Бошњака погинулих у јулу 1995. године, који су раније довезени у Поточаре.

Дураковић је изразио очекивање и позвао све учеснике манифестације да дају допринос да обиљежавање 19 година од сребреничке трагедије протекне достојанствено и мирно, као и претходних година.

Комеморативни скуп ће обезбјеђивати полиција Републике Српске, уз подршку свих безбједносних структура у БиХ.

На путевима у регији Бирач на снази је забрана превоза експлозивних средстава ради безбједности учесника скупова којима се обиљежава српско и бошњачко страдање током рата.

Програм комеморације би требало да почне у 11.30 часова.

У Федерацији Босне и Херцеговине данас је Дан жалости. 

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сребреница

11.07.2014 06:59

И да се више никад и никоме се не догоди Сребреница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Махир Зворник

11.07.2014 07:17

Не поновило се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

11.07.2014 07:34

Заслужили смо један астероид да нас рокне и побије, или да нам се деси потоп. Људски род је толико искварен да ће уништити сам себе. Људи се убијају највише због малих разлика међу њима, и то углавном вјерских. Ту настаје иронија, или парадокс: злочин се дешава над другима и другачијима због вјерских увјерења. Па какав је то Бог који би се смиловао овим злочинима? Ако га има, онда је један. Нек се свако запита шта Он дозвољава, а шта не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М......

11.07.2014 08:35

Колико овде срба има укопано или зивих људи који се воде да су погинили...КОлико је људи срба погинуло на Озрену или другим мјестима гдје су Срби настрадали....Непоновило се висе тај злоцин.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСТАВЉАМ КОМЕНТАР

11.07.2014 10:10

Сребреница..............а шта рећи........... туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

мојсије са истока

11.07.2014 17:06

Не поновило се за цивиле а остали су легитимна мета, све сто је пуску носило.

ОДГОВОРИТЕ