Приведен јер је вријеђао полицију на Фејсбуку

Полиција у Ђакову у Хрватској привела је И. Ц. како би га испитали и казнили због тога што је на Фејсбуку вређао полицију.

Регион 11.07.2014 | 07:10
Приведен јер је вријеђао полицију на Фејсбуку

Због поста на Фејсбуку И. Ц. је кажњен са 200 куна (око 26 евра), а мора да плати и 500 куна (око 65 евра) за трошкове прекршајног поступка, преноси Индеx.хр.

Казну је, зарадио зато што је на друштвеној мрежи објавио две фотографије: једна је била са полицијског протеста због смањења плата, на којој полицајци траже солидарност јавности.

Друга је настала крајем јуна, за време насилног исељења породице Мишковић у Книну. Полицајци су се тада понашали безобразно и агресивно, а успут су привели и 23 активиста који су покушали да спрече исељење.

Свој протест изразио је на Фејсбуку, називајући полицајце гов.... Међутим, неко у МУП-у очигледно је запазио његов статус, па је тако кажњен у складу са одредбама Закона о прекршајима против јавног реда и мира.

Чланом 17 овог закона, који није мењан од 1994. године, предвиђена је новчана казна за све који вређају државне органе или службенике. Међутим, овај члан закона, као алтернативу новчаној казни предвиђа притвор до 30 дана, наводи Индеx.хр.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

домаци странац

11.07.2014 06:06

Задрзали закон из НДХ. Демокрација !

ОДГОВОРИТЕ