Гаучоси с бијеле тачке преко Лала до финала!

Репрезентација Аргентина пласирала се у финале Светског првенства победом над Холандијом 4:2 на пенале. За титулу првака бориће се са Немачком.

Фудбал 10.07.2014 | 07:31
Гаучоси с бијеле тачке преко Лала до финала!

Јунак пенал серије био је голман Сесрхио Ромеро који је одбранио шутеве Рону Влару и Велсију Снајдеру, те одвео Аргентину четврти пут у финале СП.

Током 120 минута нисмо видели ништа што би требало да понуде полуфиналисти Мундијала, осим жестоке одбране и борбе на средини терена. Највеће звезде Лионел Меси, Арјен Робен и Робин ван Перси су били невидљиви.

За разлику од првог (Немачка – Бразил 7:1), ово полуфинале није донело ништа што савремени, врхунски фудбал нуди. Током 120 минута у Сао Паулу могли смо тек повремено да видимо како екипе планирају да запрете ривалу, али су биле далеко од тога.

Меси, Робен, Ван Перси и остале звезде се нису виделе, а кључни играчи били су штопер Холандије Рон Влар те задњи везни Аргентине Хавијер Масћерано.

Холанђани током 90 минута нису имали шут у оквир гола, а онда је у 91. минуту Робен сјајним соло-продором изашао на Ромера, али је Масћерано сјајним клизећим донео продужетке.

У додатних пола сата Аргентина је два пута солидно запретила, али је оба пута Силесен лако реаговао. Одлучивали су пенали, Ван Гал није имао више измена, па је морао да се ослони на Силесена који није одбранио ниједан пенал у каријери.

Тако је и остало, Меси, Гарај и Кун Агуеро су били сигурни, док је с друге стране Сесрхио Ромеро одбранио шутеве Влару, који је отворио серију и искусном Снајдеру. Коначно, Макси Родригес је закуцао лопту под пречку и одвео Аргентину у финале.

Немачка четврти, или Аргентина трећи пут. Ко ће бити нови првак света у фудбалу? Рио де Жанеиро, Маракана, недеља у 22х.

Коментари / 0

Оставите коментар