Кад ће на ГС турнирима навијати за Нолета?!

Новак Ђоковић током целе каријере био је популаран на источној страни планете, док се на Западу у највећим мечевима углавном навија за његове противнике.

Тенис 10.07.2014 | 06:40
Кад ће на ГС турнирима навијати за Нолета?!

Тако је било и у финалу Вимблдона, када је публика већински била уз седмоструког шампиона, у Лондону и широм света омиљеног Роџера Федерера.

Тако је било и коју недељу раније када је са Надалом играо финале Ролан Гароса, мада је Ђоковић после пораза добио дуг и гласан аплауз.

“Прошле године сам у финалу Вимблдона играо са Маријем, како сам тада могао да очекујем подршку публике? Навијали су за свог играча. Сада сам играо с Роџером, који је вероватно највољенији тенисер на свету, а ту подршку је и заслужио јер је успешан много година. Не жалим се. То је нешто што сам очекивао и што је потпуно нормално“, изјавио је Новак, који је у вимблдонском финалу гестикулацијом тражио од публике да га подржи, што није први пут у најважнијим мечевима.

“Морам више да радим, да будем успешан још много година, али већ осећам да се љубав коју добијам од људи широм света повећава сваке сезоне“.

Тријумфом на Вимблдону, својом седмом Грен слем титулом, Ђоковић се вратио на прво место на АТП листи, али каже да још може да учини како би придобио подршку људи.

“Знам да морам да зарадим љубав и поштовање. Није тенис само бити успешан, већ и представљати тај спорт на прави начин као врхунски играч, као и представљати себе као личност на прави начин. Навијачи желе да те виде и као човека, не само као тенисера. За мене тенис сада није посао или обавеза – то је љубав и нешто у чему уживам“, каже Новак.

Ђоковић каже да се труди да успех и све што му је он донео не узима здраво за готово.

“На терен излазим са страшћу и позитивним емоцијама. Увек покушавам да поштујем игру и да поштујем противнике. Захвалан сам на сваком мечу, на свакој прилици и ништа не узимам здраво за готово. Мислим да ме је такав став, уз начин на који сам проживео детињство, натерао да још више ценим оно што сада имам“, закључио је српски тенисер.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОА

10.07.2014 05:54

Мајстор остаје мајстор.

ОДГОВОРИТЕ