20 рекорда после меча БРА - НЕМ 1:7!

И даље звучи невероватно - Немачка је са 7:1 победила Бразил, и то у полуфиналу Мундијала. Тиме су постављени бројни рекорди, између осталог, селекција петоструких светских првака нашла се у друштву Хаитија и Заира по неславним, па ће се ова генерација под вођством Луиза Фелипеа Сколарија нерадо сећати шампионата играног на њиховом тлу.

Фудбал 09.07.2014 | 12:27
20 рекорда после меча БРА - НЕМ 1:7!

Већ после 2:0, Бразилцима је било јасно у ком ће правцу ићи меч, друштвене мреже су се "усијале", почело је бескрајно утркивање ко ће духовитије прокоментарисати окршај два гиганта, а чак су и љубитељима тениса пропали коментари о "крају сета" када је Ширле постигао седми гол за "панцере". Поред резултата, памтиће се и оборени, изједначени рекорди, прекинути низови.

1 - Немачка је престигла Бразил по броју голова на Мундијалима поготком Кедире за 5:0, а сада је тај однос 223:221.

2 - Баш у Бразилу и против Бразила, Мирослав Клосе је постао најбољи стрелац у историји Мундијала са 16 погодака, чиме је надмашио славног Роналда. Уједно, престигао је и Герда Милера по броју голова на највећим такмичењима (19), изједначио се са Паолом Малдинијем по броју мундијалских наступа (23), испред је само Лотар Матеус са 25.

3 - Немачка је померила сопствену границу и ушла у осмо финале Мундијала, Бразил и Италија су се шест пута нашли у коначној борби за "Златну богињу".

4 - Само једном је Бразил примио пет или више голова на Мундијалу, од Пољске 1938. у нокаут фази, али је тада победио са 6:5.

5 - Бразил је изједначио рекорд по броју примљених голова на Мундијалу (11) из 1938. године, а може га оборити у мечу за треће место.

6 - Изједначен је и рекорд по најубедљивијем поразу, Бразил је 1920. поражен са шест голова разлике од Уругваја (6:0) на турниру Копа Америка.

7 - Бразил је прекинуо низ непобедивости на домаћем терену који је трајао од септембра 1975. године, када је Перу славио са 3:1 на Копа Америка. Да иронија буде већа, играло се полуфинале, у Бело Хоризонтеу.

8 - Само је Југославија више пута на мечу затресла мрежу Бразила у победи од 8:4, али у пријатељском мечу 1934. године, па је ово најтежи пораз Бразила на великим такмичењима.

9 - Нико до сада није постигао седам голова у полуфиналу Мундијала.

10 - Победа са шест голова разлике најубедљивија је у историји мундијалских полуфинала.

11 - Само једном је једна екипа постигла седам голова у нокаут фази Мундијала, била је то Аустрија у победи над Швајцарском са 7:5 давне 1954. године. Швајцарци су тада организовали Мундијал, па је Бразил постао други домаћин који је примио седам голова на мечу пред својом публиком.

12 - Пошто је Швајцарска боље прошла са пет датих голова, овај пораз Бразила најгори је за једног домаћина Мундујала.

13 - Немци су постигли пет голова за полувреме, чиме су подсетили на 1974. годину и победу Југославије против Заира (9:0, на полувремену 6:0) и Пољске против Хаитија (7:0, на полувремену 5:0).

14 - Никад нико није за 29 минута примио пет голова, Бразил је то успео на сопственом терену. Југославија је од 30. минута против Заира водила са 5:0 голом Душана Бајевића.

15 - Томас Милер је постао трећи играч после славног Перуанца Теофила Кубиљаса и Клосеа који је постигао бар пет голова на два Мундијала.

16 - Немачка је постигла четири гола за шест минута, што је апсолутни рекорд мундијалских полуфинала

17 - Тони Крос је постигао два гола за 69 секунди, што до сада ником није успело

18 - Само 179 секунди прошло је између другог и четвртог гола Немаца

19 - Немачка је имала највеће вођство у историји својих учешћа на Мундијалима. Против Саудијске Арабије је 2002. имала 4:0 на полувремену, после је уследио рекорд са 8:0.

20 - Немачка је само против Бразила постигла два гола више од Енглеске на последња два Мундијала

Коментари / 0

Оставите коментар