До колико још ГС титула може Новак?

Тријумфом на Вимблдону Новак Ђоковић је стигао до седме Грен слем титуле и изједначио се у Опен ери са Матсом Виландером и Џоном Мекинроом.

Тенис 09.07.2014 | 10:13
До колико још ГС титула може Новак?

Сада су испред њега по броју освојених Слемова само седморица играча у историји, а светски медији почели су да се баве питањем колико ће Ђоковић освојити?

Бари Кован, бивши тенисер и садашњи коментатор за британски Скај, каже да ће Ђоковић до краја каријере освојити још барем три Грен слема.

„Новак је одувек желео да буде вољен и да буде у истој категорији као остали великани овог спорта и сигурно ће желети да дође до барем двоцифреног броја Слемова. То би га ставило испред Џона Мекинроа, Ивана Лендла, Андреа Агасија и Џимија Конорса“, написао је Ковен.

Предвиђа се да српски тенисер има барем још три године тениса на највишем нивоу.

„Он је са 27 година још увек млад. Веома је флексибилан и динамичан и не мучи своје тело као на пример Надал. Ако на то додате колико је храбар као играч и као особа, онда је јасно да је будућност блистава за њега“, додаје Ковен.

У сваком случају Новак је на Вимблдону скинуо велики баласт са својих леђа и у наредном периоду ће без дилеме бити знатно растерећенији.

Играчи са највише ГС у Опен ери:

Роџер Федерер 17
Пит Сампрас 14
Рафаел Надал 14
Бјерн Борг 11
Џими Конорс 8
Иван Лендл 8
Андреа Агаси 8
Новак Ђоковић 7
Џон Мекинро 7
Матс Виландер 7
Борис Бекер 6
Стефан Едберг 6

Коментари / 0

Оставите коментар