Дуга веза или дуга робија?

Не иде вам у вези, да ли због засићења или спласнутих страсти? Како да знате да ли треба само да "освежите" везу или је време да наставите даље.

Забава 08.07.2014 | 21:09
Дуга веза или дуга робија?

Познајете се још од средње школе, била ти је прва "права веза". Раскидали сте, мирили се, имали несугласица, смеха, авантура, свађа. Покушавали са другима али се увек враћали једно другом. Рођендани, изласци, екскурзије, свадбе, путовања.

Више не можеш ни да се сетиш колико пута си бдио над њом док је била прехлађена или колико си се радовао када је добила први посао.

Међутим, године се нижу, време пролази. Променила се, и она а и ти. Некада ти се чини да је не препознајеш. Сваки дан се виђате, сваки дан се свађате и као да томе нема краја. Осећаш да "то више није то", а опет, не можеш да подвучеш црту.

Не можеш да кажеш "доста је било, настављамо сами". Ипак сте обоје улагали у ту везу. Била је уз тебе и у добрим и у лошим тренуцима и та сећања ти не дозвољавају да реалистично сагледаш ствари.

Можда мислиш да ће вам бити горе ако сте растављени? Да ли си заправо некада сео, сам са својим мислима, да покушаш да дођеш до неког решења или мислиш да ће се ствари решити саме од себе? Шта ако сте дошли до највише тачке? Видиш ли себе са њом до краја живота?

Да, познајете добро. Зна које ти ствари сметају, шта волиш, шта избегаваш. А опет, већ дуго ништа није како треба. Јеси ли се запитао због чега остајеш у тој вези? Да ли се плашиш самоће, да не повредиш њу? Зар се не повређујете већ довољно? Сагледај реално ствари. Престани да живиш у балону који сваки час може да пукне.

Узми ствари у своје руке. Добро, много се свађате, али да ли је то неопходно? Да ли вам се само смањила толеранција или су то стварно нерешиви проблеми? Уколико је ово друго у питању, па сама реч ти каже – нерешиво. Једноставно сте постали превише различити. Оно што вас је некада спајало, могуће је да вас данас раздваја.

Стави тачку на целу причу. Олакшај и њој и себи. Биће ти касније захвална.

Извор: Србија данас

Коментари / 0

Оставите коментар