Посланици и министри сексуално злостављали дјецу

Најмање 20 истакнутих личности, укључујући бивше британске посланике и министре, деценијама су злостављали дјецу, тврди бивши званичник за заштиту дјеце Питер Мекелви.

Свијет 08.07.2014 | 14:09
Посланици и министри сексуално злостављали дјецу

Мекелви, чије су оптужбе резултовале полицијском истрагом 2012. године, рекао је да је "моћна елита" педофила извршила најгори облик злостављања.

Мекелви је рекао Би-Би-Сију да постоје докази да је велики број бивших политичара умијешан у мрежу педофила.

"Мислим да говоримо о 20 људи који су директно умијешани и још већем броју људи који су знали о томе и нису ништа учинили поводом тога, а били су у позицији да реагују", рекао је он.

Он је додао да су неки од људи за које се вјерује да су злостављали дјецу сада мртви.

"Разговарао сам са жртвама дуги низ година, а дјеца, скоро искључиво дјечаци, били су третирани као гомиле меса", рекао је Мекелви и додао да су они били подвргнути "најгорем облику злостављања, укључујући силовање".

Мекелви је био званичник за заштиту дјеце у Херефорду и Ворчестеру и радио је на осуди педофила Питера Рајтона, бившег консултанта Националног бироа за дјецу.

Влада је најавила двије анализе тврдњи о злостављању, а представник Министарства унутрашњих послова појавиће се касније пред посланицима.

Најављујући анализе у доњем дому Парламента, министар унутрашњих послова Тереза Меј рекла је да ће прво услиједити широка истрага предвођена независним панелом експерата о правима и заштити дјеце.

Друга анализа обухватиће начине на који су полиција и тужилаштво обрадили информације које су им дате, рекла је она посланицима.

Биће именован предсједавајући шире истраге, а данас ће бити објелодањене и све референце које ће се користити у истрази, укључујући могуће свједочење жртава.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

08.07.2014 21:16

Зато не могу ни донијети никакав закон да се казне манијаци,него их крију и пресељавају у друге градове да их не би нико дирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

09.07.2014 14:27

Ја им не бих скинула ни длаку с главе. Само би их везане поставила на главни трг, с натписом ста су цинили...

ОДГОВОРИТЕ