У Вишеграду данас вријеме опасно по живот

Данас се у БиХ очекује сунчано и топло вријеме уз малу до умјерену облачност, пише новинска агенција Патриа.

Република Српска 07.07.2014 | 08:31
У Вишеграду данас вријеме опасно по живот

Тако кажу из Федералног хидрометеоролошког завода развојем облачности, понегдје у сјевероисточним, планинским подручјима, могућ је и краткотрајни пљусак понегдје праћен грмљавином.

Вјетар слаб до умјерен промјенљивог смјера. Јутарња температура од 13 до 19, на југу до 22, а највиша дневна од 28 до 35 степени – кажу из Завода.

Изузетно високе температуре које ће на асфалту прелазити и 38 степени Целзија у БиХ донијеће неприлике, посебно за мјештане Вишеграда и овог подручја.

Наиме, за сва подручја БиХ, осим за Вишеград упаљен је жути метеоаларм који заправо значи да је неопходно пратити временске услове који су потенцијално опасни. Али, за Вишеград је издато наранџасто упозорење које значи опасно вријеме.

Неуобичајене временске прилике су прогнозиране. Штета и људске жртве су могуће. Будите опрезни и редовно се информишите о очекиваним метеоролошким условима. Будите свјесни ризика који је неизбјежан. Слиједите упутства дата од стране ваших државних тијела – наводи се у упозорењу.

Извор: Патриа

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АнаЉубљана

07.07.2014 16:34

Клима се толико променила, да барометри, који скачу доле-горе показују слику шта се дешава и унутар нашег крвног притиска, срца....

ОДГОВОРИТЕ