Цвијановићева: Спријечити фиктивна пријављивања пребивалишта

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да мора бити онемогућено фиктивно пријављивање пребивалишта ради спречавања безбједносних, али и политичких проблема када је ријеч о изборном инжењерингу, те упитала зашто институције БиХ нису регулисале то питање неопходним измјенама закона.

Република Српска 05.07.2014 | 13:53
Цвијановићева: Спријечити фиктивна пријављивања пребивалишта

Цвијановићева је новинарима у Братунцу рекла да још није упозната о детаљима јучерашње одлуке Уставног суда БиХ да укине одлуку Владе Српске о провјери података приликом пријаве пребивалишта, али да је чула тумачење да је то материја у надлежности институција БиХ, те упитала зашто те институције то питање нису на задовољавајући начин регулисале и измијениле постојеће законе.

"Мора се спријечити фиктивно пријављивање и утврђивати тачност података свих лица ради избјегавања разних проблема као што су безбједносни, али и политички када је ријеч о изборном инжењерингу", нагласила Цвијановићева.

Уставни суд БиХ усвојио је јуче захтјев предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића и члана Предсједништва Жељка Комшића и укинуо у цијелости Одлуку о вршењу провјере тачности и истинитости података приликом пријаве пребивалишта на територији Републике Српске.

Изетбеговић и Комшић тражили су да овај суд утврди да је Одлука Владе Републике Српске о вршењу провјере тачности и истинитости података приликом пријаве пребивалишта на територији Српске супротна одредбама Устава БиХ.

Извор: СРНА

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

xxл

05.07.2014 11:58

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да мора бити онемогућено фиктивно пријављивање пребивалишта ради спречавања безбједносних, али и политичких проблема када је ријеч о изборном инжењерингу, те упитала зашто институције БиХ нису регулисале то питање неопходним измјенама закона. Боже сачувај што се праве наивни?Па ко је у тим институцијама власт'Па ви из СНСД-а сте у коалицији са Лагумџијом и Тихићем и другим, па зашто то нисте одрадили?како Жељка прича човјек би помислио да они никада власти ни видјели нису?Боже сачувај алај нас мисле у мозак, мисле да је неко луд да не може сконтати?мисле да је народ луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратич

05.07.2014 12:14

Дејтонски мировни споразум гарантује повратак на пријератна огњишта,ја као повратник се пријавим у мој град одакле сам силом прилика протјеран или побјегао.Закључам врата и одох гдје ја хоћу.Ти људи не падају с марса. Фиктивна пребивалишта од стране људи који нису никада живјели рецимо у Братунцу или било којем граду е то је већ уреду,АЛИ повратницима нешто спречавати,то је антиуставно и антидејтонско дјеловање. Јуче се оглашава и велики вођа,каже"ми ће мо опет донијети на влади исту или сличну одлуку", дакле он је и парламент и влада и предједник и менаџер ....једном ријечју ентитетски БАЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уморан од политике

05.07.2014 12:34

Циљ ове идиотске одлуке Владе је био само да се скрене прица са економије и корупције на национални терен. Свако је знао да це одлука бити понистена то су и ОХР Америцка амбасада и МЗ одмах рекли јер је противно демократији да свако има право на свој дом а да мозе слободмо сетати по цијелој земљи као сто је то у Америци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.07.2014 14:07

Ја би прије рекао да хоцете да избрисете диаспору, тј. људе који су морали да напусте овај јадни Балкан а самим тим остају само васи одштампани гласови у "Атлантику". Наиме, на прослим изборима тјерали сте своје људе да сликају како су гласали за вас, па послије на рапорт! А де ти мени реци Зељкице гдје је Милорад пријављен? Сигурно не у Бакинцима... (цитај "Вец сам у Русији")

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

05.07.2014 14:15

Подрзавам овакву одлуку јер свако има право на свој дом и да зиви гдије хоце !! Доказ да морамо имати неког изнад ентитета ко це да казе задњу ријец ! А као сто колега реце да је ова одлука за дневно политицке потребе да би се скренула пазња са правих проблема и од првог момента су знали да дијелују противуставно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ

05.07.2014 16:16

Жељкица мислила да ће се Горан Салиховић напалити на беле чизмице, али јој се оклизну.Многима смета Уставни суд и Тужилаштво али зна се ко је Баја у БиХ.Жао ми је, Жељкице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

романија

05.07.2014 18:30

Зељана не гучи него ради, разумеш се ти ко мара али ти слиједи марица.

ОДГОВОРИТЕ