Њемачка први полуфиналиста СП!

Репрезентација Немачке први је полуфиналиста Светског првенства у Бразилу, победом над Француском 1:0.

Фудбал 04.07.2014 | 21:27
Њемачка први полуфиналиста СП!

Две фудбалске велесиле су разочарале бројне навијаче игром, а меч је решен из прекида у првом полувремену када је Матс Хумес главом проследио центаршут Тонија Кроса у мрежу.

Немци ће у полуфиналу у Бело Хоризонтеу играти против бољег из дуела у којем се од 22х састају домаћин Бразил и Колумбија.

Меч на Маракани није оправдао очекивања од полуфиналиста. Да ли због притиска или велике влажности ваздуха оба тима су одиграла лоше, а пресудио је један детаљ.

Немци су у потпуности контролисати ритам игре, доминацијом у везном реду, док су Французи до гола ривала стизали углавном након грешака играча "Елфа".

Ипак, већ у 13. минуту Немачка је стигла до вођства из првог шута у оквир гола ривала. Тони Крос је убацио лопту из слободног ударца са 40-ак метара са леве стране на петерац, тамо је Матс Хумелс био јачи у дуелу од Рафаела Варане и врхом главе лопту само проследио у даљи угао.

Био је ово други гол штопера Борусије на Светском првенству, па је најбољи стрелац међу дефанзивцима. Оба пута када је дефанзивац Немачке дао два гола на СП, "Панцери" су били шампиони (1974, 1990).

У наставку меча Немци су умирили ритам игре, да би тек десет минута пре полувремена Французи угрозили гол ривала. Прво је Мануел Нојер сјајно интервенисао након шута Валбуене, лопта се одбила до Бенземе кога је изблокирао Хумелс.

У истом ритму настављено је друго полувреме, Немци су снажним притиском у средини терена потпуно разбили игру Француске. Тек пола сата пре краја "триколори" успевају да запрете коначно Нојеру, али голман Бајерна лако хвата лопту након шута Варанеа главом.

Десетак минута касније Томас Милер је имао одличну шансу да дуплира предност Немаца, али је лопта завршила поред стативе. Осам минута пре краја Андреа Ширле пропушта зицер за победу. Резервиста је остао сам у казненом када му је стигла лопта са леве стране, могао је да бира где ће да шутира, али је он изабрао у Ига Лориса.

Није могла Француска да пронађе пут до гола Немачке све до последњих секунди надокнаде времена, када Карим Бензема сјајним дриблингом вара своје чувара и добија отворен простор за шут са леве стране, снажно гађа, али фантастични Нојер опет брани и одводи Немачку у полуфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар