Влада Српске ће донијети нову уредбу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Влада Српске, прије него што стигне одлука Уставног суда БиХ о укидању Одлуке о вршењу провјере тачности и истинитости података приликом пријаве пребивалишта на територији Републике, донијети нови пропис истог садржаја који ће се звати уредба и да је у томе нико неће зауставити.

Република Српска 04.07.2014 | 19:01
Влада Српске ће донијети нову уредбу

"Оно што су наумили, неће остварити. Овдје/у Републици Српској/ нико се неће пријављивати без јасних података ко је, шта је и одакле је", рекао је Додик новинарима у Гацку, коментаришући данашњу одлуку Уставног суда БиХ да усвоји захтјев предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића и члана Предсједништва Жељка Комшића и укине у цијелости ову одлуку.

Предсједник Српске напоменуо да су у Уставном суду БиХ за укидање ове одлуке гласала два муслимана и три странца и да су прегласали /остале судије/, додајући да је то БиХ која показује своје неспособности на том предмету.

Додик је истакао да без обзира на то колико пута се Комшић и Изетбеговић буду жалили и Уставни суд БиХ буде укидао ову одлуку, Влада Српске ће доносити нову.

Изетбеговић и Комшић тражили су да Уставни суд БиХ утврди да ли је Одлука Владе Републике Српске о вршењу провјере тачности и истинитости података приликом пријаве пребивалишта на територији Српске супротна
одредбама Устава БиХ.

Уставни суд је утврдио да је ова одлука у супротности са одредбама Устава БиХ, будући да је питање пребивалишта регулисано законом на нивоу БиХ, те да је то питање у искључивој надлежности институција
БиХ, а не било ког органа Републике Српске, саопштено је из овог суда.

Влада Републике Српске донијела је 17. априла Одлуку о вршењу провјере тачности и истинитости података приликом пријаве пребивалишта на територији Републике Српске.

Извор: Срна

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

РС БЛ

04.07.2014 17:46

Хоцес, хоцес донијецес кад на врби роди гроздје. Видис Додо да је дрзава дрзава а Република Српска и ФБиХ ентитети у Босни и Херцеговини, ти си се завадио и са Богом и са народом, све могуце радис да народе завадис, истовремено вриједјајуци све сто је Муслиманско. Мислис да си толико моцан да се осамосталис без новог рата, боље ти је ради на уцврсцивању мира и бољег просперитета у БиХ да не би изгубио и ово сто имас, јер нема Републике Српске без Босне и обратно и зато окани се лапрдања и хускања једних на друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

04.07.2014 17:48

Е мој Миле,мјесто твог будуцег боравка нико неце моци укинути. Вријеме је да предјес на дугог партнера,не сагињи се да подигнес сапун кад се будес тусирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

04.07.2014 17:55

Боље провјери са ким цес дијелити целију, ко је, ста је и одакле је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

04.07.2014 18:16

Хљеба господару. Хљеба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опрез

04.07.2014 18:21

Прије 25 година милион људи је пљескало Милосевицевој хускацкој реторици на Газиместану. Ове године је тамо било неколико стотина људи, и извиздали су садасњег предсједника Србије. Политика завадјања није добра, ствари цесто измакну контроли и на крају страдају сви, неко висе, неко мање, али сви су на губитку. Хоце ли гдин Додик преузети одговорност за једног мртвог становника РС или БиХ? Колико вриједи његов останак на власти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сербона

04.07.2014 18:39

Одлука има смисла уколико мисли озбиљно. Истина је да се на другој страни нема причати с ким, истина је да народ има проблема али РС се мора бранити. Без ње ће бити само горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пантара

04.07.2014 19:19

Шта је ово људи? Све турски коментари и серу ли серу по Републици Српској. Јебо вас Додик, нити је он стварао, нити ће је он бранити, а он је увијек био турски играч, а ко они нешто серу по њему, а воле га више од његових партијских другова. Коментаришите ви на порталима аваза и осталих бошњачким гласлиа, а не ко хиње помало користити српску неслогу. Фуј, то само вама доликује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

04.07.2014 19:28

Овај тип се бави свиме, само не оним сто је његов посао - да ми боље зивимо! Ста да му цовјек казе? У томе му помазу Бакир и Драган. Багра ситног зуба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

романија

04.07.2014 20:56

Да ти оца јебем на којим си ти дрогама баја. Па властити народ ујебавас зарад масла за своју бузицу. Болесна сподобо лијеци се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

земљак

04.07.2014 21:08

Запамти баја они који су те створили у Лактасима никада ти неце опростити колко си се занио да си богом дан. Пуна су ти уста била о социјализму па национализму па лоповлуку па месању у унутрасње ствари Србије па о подцјењивању осниваца Републике Српске па ти паметује Дјого па онда минирас Босица у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

04.07.2014 21:15

Пантера...окрени се мало око себе гдје зивис са ким радис...са ким зивис... Овдје се могу звати ентитети... Република Српска. ... Ф.БиХ и то је неоспорно...али се народ не мозе радвојити.То је немогуце друг мој...Немогуце ма ко то хтио... Нама је овдје зивјети измијесани...свака друга опција је сигурно "ратна" опција. . Зато нека те не цуди да има њих који коментарису позитивно из сва три народа.. Поздрав свима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислилац

05.07.2014 04:47

Народ треба донијети нову уредбу и то да све ове политацаре из Српске и Федерације кривицно гонити за сва недјела која су урадили, а изгледа да је нама најбоље да нас преузме неко из Европске уније јер ми смо за 20 година доказали и себи и свијету да политика није за нас и да не знамо ниста друго осим властитих интереса. Ако вец немамо правог цовјека за кога гласати онда се обратити Европи да нам да некога јер са овом багром од политицара ово иде у недоглед.

ОДГОВОРИТЕ