Шпирић о "Пандори"

Управни одбор управе за индиректно опорезивање сачинио је приједлог одлуке о утврђивању пријевремених коефицијената за расподјелу средстава са јединственог рачуна у периоду јул - септембар.

Република Српска 04.07.2014 | 16:29
Шпирић о "Пандори"

Разматран је и извјештај техничке мисије ММФ-а. Извјештај показује да је бруто приход управе за шест мјесеци ове године двије милијарде и 895 милиона односно 73 милиона више него у истом периоду прошле. Нето приход већи је за 12 и по милиона. Ипак више пажње од свега тога и даље изазива акција "Пандора" у којој су ухапшени неки кључни бивши и садашњи људи Управе.

Тема о којој се након сједнице управног одбора мање радо говори је акција "Пандора". Предсједавајући управног одбора Никола Шпирић поздравља рад Сипе, Тужилаштва и судова али захтјева да се разграничи евентуалан криминал појединаца из управе од рада комплетне управе. Ваљда зато нико од руководећих кадрова Управе и управног одбора није осјетио потребу да након хапшења неких кључних бивших и садашњих кадрова, можда поднесе оставку.

Управни одбор наредио је директору Управе да сачини извјештај о евентуалној одговорности организационих јединица унутар управе а све након акције "Пандора", прије свега интерне ревизије и сектора за провођење прописа. Незванична информација да је ухапшени Кемал Чаушевић одлучио да проговори много не брине предсједавајућег Управног одбора.

Шпирић тврди да управни одбор не може ни бити одговоран јер се не мјеша у оперативни рад управе за индиректно опорезивање. У акцији "Пандора" ухапшени су између осталих бивши директор управе за индиректно опорезивање Кемал Чаушевић и помоћник директора сектора за царине здравко Цвјетиновић.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лија

04.07.2014 14:38

Стари лисац не може а да не ''омасти брке''

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

04.07.2014 14:51

Ни тебе ми није жао, ако слетиш са положаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пандора

04.07.2014 15:16

Ста ти Спиро знас ста је пандора? Иди матори висе скини се 100 година ј....с овај народ. Доста је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

04.07.2014 19:09

ОДЕ СПИРИДОН СА СВОЈИМ СЕФОМ ПОСЛИЈЕ ОКТОБРА У ФОЦУ, У ЈЕДНУ ЦЕЛИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

04.07.2014 20:38

Овај коњ се разумје у закон ко мара у кривог дјоку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ммуми

05.07.2014 06:52

Знао си ти за Пандору дуги низ година и сада твојим аминовањем се запосљавају људи у царину који немају везе са царином спомињаце се....

ОДГОВОРИТЕ