СП: Бразил на Колумбију

Почиње четвртфинале Мундијала спектаклом у Форталеси: Бразил - Колумбија.

Фудбал 04.07.2014 | 09:25
СП: Бразил на Колумбију

Колумбија није победила Бразил 23 године!
Међутим, далеко од тога да ће домаћину бити лако. Колумбија је покупила много заслужених похвала за игру и резултат на овом Светском првенству, први пут у историји пласирала се у четвртфинале, али данас долази утакмица истине и двобој с домаћином Бразилом. Иако статистика не мора ништа значити, поготову што су Колумбијци много уверљивије дошли до четвртфинала од Бразилаца (уз Холандију са 11 голова су најефикаснија репрезентација), ипак треба у старту издвојити два застрашујућа податка за све навијаче Колумбије.

Бразил нису победили 23 године, последњи пут још на Копи Америка 1991. у Чилеу резултатом 2:0, а пре тога само још 1985. у Боготи. Конкретно, два пута у 25 утакмица, а други да Бразил као домаћин нема пораз већ 39 година!

Охрабрење? Последња четири међусобна двобоја завршила су без победника, а три пута било је 0:0. Како се у полуфинале СП-а може проћи и нерешеним резултатом, односно бољим извођењем једанаестераца, то може бити олакшавајућа околност, али одређена психолошка баријера, па можда и мали страх сигурно постоје код играча Колумбије, ма колико они то желели да сакрију. У праву су када сматрају да је притисак на Бразилцима, којима је једино освајање титуле првака добар резултат на овом турниру у њиховој земљи.

А, Бразилци нису уверљиви као што би то милиони навијача хтели. Против Чилеа то опет није изгледало сјајно. Забрињавајуће је било гледати Бразилце у другом полувремену када им је Чиле на моменте "сакрио лопту". Није да ова екипа стреми бесконачном поседу, али једно је свесно препустити посед ривалу, а нешто сасвим друго немоћно трчати за њим. Базилу се на моменте догодило баш то.

Колико су несреће имали када им је судија поништио (чини се) регуларан гол Хулка због наводног играња руком, толико им се све вратило у последњим секундама продужетка када је шут ПИниље завршио на пречки. Дошло је до пенала, а тамо је голман Жулио Сезар обранама ушао у историју.

"Људи морају да престану с нереалним очекивањима. Ово је СП, не можете свакога победити четири, пет голова разлике. Мислим да је најважнији резултат, а тренутно га имамо", рекао је нападач Нејмар о чијој инспирацији игра Бразила у потпуности зависи.

Утакмицу суди Шпанац Карлос Веласко. Ово му је трећа утакмица, Енглеска - Уругвај је одрадио без икаквих жалби на суђење, док на утакмици БиХ - Иран није имао тежак задатак. У оба наврата је показао по два жута картона.

Коментари / 0

Оставите коментар