Холанђани се више не свађају!

Атмосфера у фудбалској репрезентацији Холандије је хармонична на овом Светском првенству, што није у складу са неславном традицијом ове екипе на великим турнирима.

Фудбал 03.07.2014 | 06:30
Холанђани се више не свађају!

"У поређењу са атмосфером на ЕП 2012, разлика је као између ноћи и дана. Ово ме подсећа на 2010. када смо се такође врло добро слагали", рекао је Весли Снајдер.

Сујетни сукоби су некако део историје када је "орање" у питању. Најдраматичније је можда било на Европском првенству 1996. године, када је везни играч Едгар Давидс избачен из тима због јавних критика према тадашњем селектору Гусу Хидинку. Он је тада рекао да је тренер "неспособан" да води тим и да њиме "манипулишу браћа Де Бур и Денис Беркамп".

Пре две године је Руд Гулит изазивао ауторитет Дика Адвоката и његову поставку играча на терену.

"Златна" генерација Беркампа, Партика Клајверта, Седорфа, браће Де Бур и осталих никада ништа није освојила, подривана огромним сујетама. Рафаел ван дер Варт и Клас-Јан Хунтелар су јавно изразили своје незадовољство у штампи.

"У свлачионици има огромних сујета. Атмосфера није као на Светском првенству 2010. Али, не морамо сви нужно да будемо пријатељи да бисмо играли заједно и побеђивали", рекао је Снајдер.

Он је тако признао да није све идеално у свлачионици "лала", али је то признање огроман корак унапред. У Бразилу нема сукоба, чак ни очекиваног судара сујета два клана, ветерана Робена, Снајдера, Кајта, Ван Персија, Хунтелара, Де Јонга и младих снага Де Врија, Силесена, Депаја и Ленса.

"Страховао сам пре турнира како ће све испасти, али сам брзо престао. Ова група функционише изузетно добро. Атмосфера је сјајна", рекао је Снајдер.

Дирк Кајт је рекао да је присуство супруга и партнера јако важна ствар за тим.

"Поптуно је освежење када можете дан пре утакмице да будете са својом породицом, укључујући и жене и децу", рекао је Кајт.

Није чудно видети како деца после тренинга шутирају лопту са својим татама на терену, а сви људи око тима Холандије се добро проводе и уживају у чарима Рија.

Коментари / 0

Оставите коментар