Барса даје - 60 милиона+Санчес за " Ханибала"!

Фудбалски клубови Барселона и Ливерпул почели су у среду преговоре у Лондону око трансфера Луиса Суареса.

Фудбал 02.07.2014 | 19:21
Барса даје - 60 милиона+Санчес за " Ханибала"!

Барселона је неколико пута последњих дана истицала да жели Суареса, док се Ливерпул ниједном није огласио поводом могућег одласка најбољег играча.

Очекује се да се Каталонци активирају откупну клаузулу која износи негде између 70 и 80 милиона фунти, док би уз тај новац придодали и Алексиса Санчеса, који би се у том случају преселио на ’Енфилд’.

Уругвајски фудбалер тренутно служи четворомесечну суспензију јер је на Светском првенству угризао Ђорђа Кјелинија.

Блауграна није желела конкретно да говори о Луису, али је председник Ђосеп Марија Бартомеу пре неколико дана навео да су у потрази за нападачем.

„Пре неколико месеци сам објавио да ће тим бити доста реновиран, али не желимо да откривамо детаље, како не бисмо ривалима открили наше намере. Наши представници константно путују по другим земљама како би гледали потенцијална појачања. Имамо списак имена играча, али понекад клубови спекулишу потенцијална Барсина појачања, како би манипулисали ценом. Могу само да кажем да нас имена са којима се усагласио тренер Луис Енрике узбуђују. На пример, Андони Зубизарета већ има имена штопера који још нису потписани јер клубови мисле да ће њихова цена порасти током Светског првенства“, рекао је Бартомеу.

Упитан о Суаресу, он је рекао:

„Суарес је Ливерпулов играч, тако да не могу да причам о њему, он припада другом тиму, ривалском тиму. Али, ми смо фудбалски радници, и рећи ’извини’ је часно, помаже конкуренцији. Урадио је нешто што није добро, али је одговорност сваког у фудбалу, био он у Ливерпулу или не, сетити се да се извинио. Признати да сте урадили нешто веома лоше је много важно. Луис се извинио и то је часно, направио је корак ка рехабилитацији и фудбалски свет га треба подржати и помоћи му. Као фудбалски фан, надам се да је окренуо нови лист“, додао је председник Барсе.

Међутим, преговори две стране могли би мало да успоре, пошто Ливерпул не сматра да ће четворомесечна суспензија утицати на вредност фудбалеру. Очекује се да Барселона понуди око 60 милиона фунти што је мање него што ’црвени’ желе.

Други део овог трансфера укључује Алексиса Санчеса, чија вредност се процењује на 30 милиона фунти, али је она још више скочила после одличних игара у Бразилу. Током дана такође су се појавиле информације да је Санчес одбио трансфер у Ливерпул, јер наводно жели да пређе у Арсенал.

Коментари / 0

Оставите коментар