Алжирци подржавају Ваху!

Селектор Алжира Вахид Халилхоџић расплакао се после пораза његовог тима од Немачке у осмини финала Мундијала у Бразилу, и загрлио сваког од својих фудбалера.

Фудбал 02.07.2014 | 16:44
Алжирци подржавају Ваху!

Алжир је први пут играо у другој фази Светског првенства, али је сав понос због тога убрзо нестао, пошто је после меча у центар пажње дошла неизвесност око Халилхоџићевог останка на клупи тима из северне Африке.

Немачка је после продужетака победила са 2:1, навијачи Алжира бурно су поздравили Халилхоџића и репрезентативце, али босански тренер није дошао на обавезну конференцију за новинаре и одбио је да даје изјаве док је ишао ка тимском аутобусу.

Халилхоџић је још од када је 2011. преузео тим, имао лоше односе с делом медија у Алжиру и са тамошњим фудбалским савезом. То се видело и у Бразилу, када је тренер критикован због избора тима и тактике.

"Преузео је бригу о тиму, усмерио нас је како треба, сви играчи му се захваљују. Сви смо га пољубили на крају утакмице. Треба да буде наградјен ако одлучи да ипак оде", рекао је капитен Алжира Маџид Бугуера.

Најновија свађа Халилхоџића и локалних медија повезана је с рамазанским постом. Тренер је рекао да сваки фудбалер појединачно треба да одлучи да ли ће постити током Рамазана или накнадно.

"То је лично питање. То је између нас и Бога. Немам одговор за вас, не мислим да треба да вам одговарам", рекао је голман Раис М'Боли.

Алжир је стигао у Бразил са младим тимом. Екипа никада у историји није прошла прву фазу, а није постигла гол још од 1982. Ови младићи, од којих је много њих рођено у Француској, оставила је позитиван утисак у првој утакмици, упркос поразу од Белгије 2:1.

Тим је онда оставио сјајан утисак у победи над Јужном Корејом 4:2, да би у тешком ремију са Русијом 1:1 успео да избори пласман у другу фазу.

У осмини финала је прописно намучио Немачку, само да би коначно пао у продужецима.

"Уморили смо се у другом полувремену. То је савршено нормално за тим као што је наш, који на крају сезоне игра против врхунског ривала. Али, овај тим расте. Ово је за мене доказ да можемо много тога да постигнемо", рекао је Бугуера.

Коментари / 0

Оставите коментар