Обустављен саобраћај на путу ка Сарајеву

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске обуставило је саобраћај на магистралном путу Фоча - Сарајево, на дионици Миљевина - Добро Поље, због одрона на локалитету Сијерачке стијене, али возила и даље, уз велики ризик, саобраћају овом магистралом.

Република Српска 01.07.2014 | 10:28
Обустављен саобраћај на путу ка Сарајеву

У фочанској Саобраћајној полицији Срни је речено да је рјешење о обустави саобраћаја стигло у суботу, 28. јуна, али да саобраћајна сигнализација још није постављена, без чега полиција не може никоме забранити да пролази овом дионицом.

У предузећу "Србињепутеви", у чијој је надлежности одржавање пута Фоча -Сарајево, кажу да сигнализација није постављена због тога што из предузећа "Путеви Републике Српске" још нису добили рјешење о обустави саобраћаја, те очекују да би оно требало да стигне у току дана.

Директор "Србињепутева" Недељко Павловић каже да је одрон веома опасан и да возачи саобраћају уз огроман ризик.

"Сваки час на пут се може обрушити стијена од 50 метара кубних, а када она крене постоји могућност даљег обрушавања", упозорава Павловић.

Према његовим ријечима, потребно је урадити пројекат санације клизишта, што је у надлежности "Путева Републике Српске", а без пројектног рјешења не може се процијенити колико ће радови трајати.

У међувремену, радници овог предузећа врше поправку макадамског пута Миљевина - Вратло - Калиновик, који се возачима аутомобила препоручује као алтернативни правац. Возачима камиона и шлепера савјетује се да из Фоче за Сарајево саобраћају преко Горажда и Рогатице.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxл

01.07.2014 08:30

Коме ја дајем накнаду за путеве када региструјем аутомобил?Крадете је ли?Отимате?А јавни и магистрални путеви ко сеоски сокаци?

ОДГОВОРИТЕ