Терзић: Џаја мора бити уз мене!

"Формираћемо фонд на челу, рецимо, с Ђоковићем или Видићем, Станковићем... Потом надзорни орган да контролише трошење пара с наменског рачуна за санацију дугова", открио је в.д. генералног секретара Звезде.

Фудбал 29.06.2014 | 15:26
Терзић: Џаја мора бити уз мене!

Вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде Звездан Терзић не планира да тало лако одустане од борбе да бившег европског и светског првака врати на стазе старе славе. Посрнули гигант, који од недавно освојене титуле није имао један леп и нормалан дан (чак ни промоција новог тренера Ненада Лалатовића није била у маниру великог клуба), налази се у најгорој ситуацији од свог оснивања, али је бивши први човек ФСС-а и ОФК Београда сигуран да ситуација може бити боља. Али, за тако нешто потребни су му јаки савезници. Један од њих је доскорашњи председник Драган Џајић.
"Џаја мора да се врати, да буде сваког дана присутан. Да л' као почасни председник или саветник, свеједно. Његови савети су драгоцени, уникатни. Да не причам како Звезда с њим или без њега није исти клуб. Мора да буде поред мене, нема му друге", рекао је Терзић у великом интервјуу за Спортски журнал.

Као другог саборца у борби са беспарицом навео је садашњег потпредседника Славишу Кокезу, за којег је имао само речи хвале.
"Коректан и надасве честит. Један од мојих најбољих пријатеља, човек по мојим мерилима. Одрастао сам помало на улици, с људима оваквим и онаквим, којима је образ и част изнад свега. Кокеза је један од таквих, увек испоштује човека и договор, макар и на своју штету. Волим такве људе, просто обожавам. Но, мислим да је перцепција јавности о њему неправедно погрешна".

Терзић је открио и један од многобројних начина на који планира да поправи Звездину финансијску ситуацију.
"Формираћемо фонд на челу, рецимо, с Ђоковићем или Видићем, Станковићем... Потом надзорни орган да контролише трошење пара с наменског рачуна за санацију дугова. И, звездаши, ајде урадите то... Покажите колико волите Звезду", поручио је он, а затим додао да ће комплетан управни одбор, на челу с њим, свакодневно радити на томе да се обезбеди новац потребан за Звездино учешће у Суперлиги наредне сезоне.

Невероватан је и начин на који на који је Звездан Терзић уопште дошао у Црвену звезду.
"Све се дуго кувало, мимо мене. Кад сам сазнао опирао сам се свему, другарски. Ласкало јесте, поготово што за овако одговорну и значајну функцију људи лобирају, ургирају, зову, моле... Онда ме је позвао Зоран Башановић да хитно дођем на стадион, још на улазним вратима ме је загрлио рекао: 'Брате, данас те промовишемо у генералног секретара.' Одговорих: 'О чему причаш?!'. А он каже: 'Молим те, мораш!'. Тако неприпремљен одох на УО, остало је познато".

Неизоставна тема разговора била је и будућа комуникација с челницима Партизана.
"Желим најконкретније односе. С друге стране, имаће у мени жестоког противника и мораће добро, добро да се помуче да би као досад узимали титуле", закључио је Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар