Бекер учи Новака да пада!

Новаков ривал у осмини финала је Француз Жо-Вилфрид Цонга. То у преводу значи да ћемо гледати - топовске сервисе, истрчавања на мрежу, атрактивне волеје. Француз воли да задивљује публику бацакајући се по трави, баш као што је то некад на истом месту радио Борис Бекер. А мораће и Новак, само много боље него против Симона.

Тенис 29.06.2014 | 13:41
Бекер учи Новака да пада!

- Причао сам са Бекером о волејима у паду. Нисам баш вешт у томе како треба да паднем. Зато ми је страдало раме против Симона. Али, научићу - каже Новак.

Ако Бекер има шта да научи Новака, онда је то сигурно “уметност бацања на трави”:

- Већ смо вежбали како то да уради безболно. Уколико падне како треба и скотрља се на адекватан начин, све је безболно! Срећом, са Новаковим раменом је све у реду. Ишли смо на прегледе, тестови показују да нема оштећења. Заиста је добро што су стигла та два дана одмора јер физички и ментално треба да се одмори. Потребно му је јер је у другој недељи сваки меч као финале - поручио је Бекер у интервјуу за немачки портал “Теннис. нет”.

Новак Ђоковић каже да га против Цонге очекује велико искушење. А на његовим раменима као да је све већи терет освајања нове, седме гренд слем титуле. Бекер каже да је ту да помогне да га растерети.

- Оно што је проблем за Новака, за многе друге је сан. Финале гренд слема је огромно достигнуће, кулминација за 99 одсто играча. Али за Новака полуфинале и финале нису сатисфакција. У тенису је тако, морате стално напредовати јер у свлачионици нико не спава! Ако играте стално исто, прочитају вас, тако да морате да налазите нове трикове и начине да останете на врху - сматра Бекер.

Новак је рекао да га против Цонге чека тежак задатак, зато упозорава.
- Очекујем да сервира добро, то му је предност. Погађа сјајно углове. Излази напред, агресиван је. Ако има свој дан, сваког може да победи - каже Ђоковић.

Цонга је у Паризу рекао да му је Новак “уништио каријеру”.

- Ово је још једна прилика да играм са једним од најбољих играча света. У доброј сам форми и здрав сам, а имам и више времена за одмор - поручио је Цонга.

Бориса Бекера су питали како би описао значај турнира у Лондону. Немац има оригиналан одговор:
- Као католик идете у Рим. Као муслиман на ходочашће у Меку. Ако сте Јеврејин, идете у Израел. Таква је веза између тениса и Вимблдона - каже Бекер.

Коментари / 0

Оставите коментар