Највећи криминал у историји Српске

Посланик Српске демократске странке у Парламенту Републике Српске Ненад Стевандић каже да се СНСД у последњих осам година бави експериментима у здравству што је резултирало дугом од милијарду марака, криминалним аферама и трошењем људи и њиховом дисквалификацијом.

Република Српска 29.06.2014 | 13:58
Највећи криминал у историји Српске

"Када је именован директор Станетић, а смењиван директор Скробић причани су хвалоспеви о Станетићу. Онда када је смењиван Станетић о њему су испричане све могуће гадости, па сада хоћемо када су га поново поставили остаје да видимо да ли ће одговарати они који су га смењивали са таквим образложењем и хоће ли они бити хапшени, јер је и против њега (Станетића) поднесен извештај МУП РС према Специјалном Тужилаштву РС. Један најгори други најбољи. Реч је експериментима СНСД, а нажалости и овога љета Клинички центар ће имати температуру на хирургији 30 и више степени и хирурзи ће и даље оперисати у немогућим условима, а та температура ће зими бити у минусу", рекао је Стевандић.

И док СНСД и влада експериментишу, каже Стевандић пацијенти трпе и пате.

Он је рекао и да је највећи криминал у здравству Републике Српске започет за време министра Ранка Шкрбића.

Ту ће на ред доћи и ревизија 60 спорних уговора у здравству за које сумњамо да су кривична дела. Влада Републике Српске нема воље за борбу против криминала и корупције. Сачекаћемо изборе и открити јавности зашто десет година није завршен КЦ Бањалука. Тада ће бити политичке воље", казао је Стевандић.

Истиче да СНСД дефинитивно нема стандард и принципе на којима функционише здравство.

"Један од примјера да није било никаквих принципа кад је у питању здравство у Републици Српској је и да је у предходном менаџменту у Клиничком центру замјеник директора била особа која је специјализант и
која треба да наређује особама код којих треба да полаже испит", казао је Стевандић, наводећи да је СДС спреман да организује здравство професионално.

"Али, предуслов је процесуирање оних који се играју са здравством у задњих осам година. Систем здравства је криминализован и његове жртве су пацијенти и љекари.

СДС прави систем управљања здравства на квалитетан начин. СНСД има систем чисте манипулације и потпуног кадровског хаоса, а што је резултат експерименталног приступа здравству", казао је Стевандић.

Он је рекао да СДС жели да направи систем гдје ће кадровска политика бити таква да ће се бирати они који ће унапредити здравство, а не да завршавају у Тужилаштво како ће завршити већина СНСД директора.

Стевандић је данас представио документ који се зове „ Здравствена политика СДС“ на којем је радила група од 180 љекара и око 20 љекара који су уредници поменутог документа.

"На његовој изради сарађивали смо са 500 љекара из Републике Српске, Србије, Хрватске, Словеније и Швајцарске... Здравствена политика темељи се на пет принципа. То су знање односно стручност, организација, опрема и мрежа установа, финансијско обезбјеђење и контрола која се састоји од четири супер контроле", рекао је Стевандић.

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

гог

29.06.2014 11:48

И Вуциц је хапсио криминалце, док се није поцео друзити са Бајом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

29.06.2014 12:09

Ту хирургију је јефтиније срусити и направити нову,пацијенти испастају како год окренемо,а застита од немара,корипције не постоји.Треба искорјенити све корумпиране др,постенима дати добре плате

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако треба

29.06.2014 12:26

Смо напријед, тако треба, ни по бабу ни по стрицевима. Аргументованио, слозно, без сујете и побједа је ту, онда реформа и испитивање свих малверзација. Ко је крив нека одговара. Не дозволити да се и у васој будуцој власти раде такве ствари, то је рецепт једини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

29.06.2014 12:39

Мој докторе за овај народ би била лакса куга него Баја и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

29.06.2014 12:53

Након побједе СДС-а на изборима, већ од октобра ове године, треба хапсити ове који су владали и пљачкали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

29.06.2014 13:07

ДОСТА ЈЕ БИЛО ЕКСПЕРИМЕНАТА... ЉЕКАРИ СУ СТРУЦЊАЦИ ЗА ОБЛАСТ ЗА КОЈУ СУ СЕ СКОЛОВАЛИ... ОНИ ТРЕБА ДА ЛИЈЕЦЕ ЉУДЕ АКО ЗНАЈУ И ТАЦКА... СИСТЕМ ЈЕ НЕСТО ДРУГО... АЛИ ЦИЊЕНИЦА ЈЕ ДА НЕКИ ЉЕКАРИ ВОЛЕ ДА СЕ БАВЕ ПОЛИТОКОМ ВИСЕ ОД СВЕГА... ПА ЗАСТО ОНДА НИСТЕ ЗАВРШИЛИ ПОЛИТИЧКЕ НАУКЕ, ПРАВО ИЛИ ЕКОНОМИЈУ.... ЗНАЦИ И СТЕВАНДИЦ БИ У ЕКСПЕРИМЕНТ... НА ЗАЛОСТ НЕМА ВРЕМЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

29.06.2014 13:13

Поред силних дуговања која су направила одговорна лица из СНСД-а, они поред свог обезбјеђења држе и плаћају обезбјеђење Бонд агенције удбаша Срете Аничића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

29.06.2014 13:26

Моја грешка па се мало исправљам за претходни коментар и нисам додао да Бонд обезбјеђује Фонд здравства РС са сједиштем у Бана Луци

ОДГОВОРИТЕ
Name

папаја

29.06.2014 13:35

Па нека министар здравља затрази податке ко му све ради у здравственим установама, људи који су правосназно осудјивани за фаласификовање налаза и докумената. Доктори и поред тога имају јос по двије, три кривицне пријаве па ово нема ни у Казахстану брацо мила, а пуна уста борбе против корупције и криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

29.06.2014 13:59

Само напред.Десет нових затвора као десет највећих касарни и у њих све оне који не мисле и не раде исправно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маринко

29.06.2014 14:06

Назалост цовјек који ово говори нити је добар политицар,а јос мање доктор.Нека нам објасни ста су цланови соса кад је он студирао радили кпд прогесора код којег није могао полозити испит.Наравно са орузјем.Е мој "докторе".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

29.06.2014 14:32

Нажалост та политика и даље траје. Мислим да је свима постало јасно да је вријеме да дође до коријенитих промјена и да се томе стане једном на крај. Промјене су потребне а октобар је све ближе. Ваљда ћемо онда имати неке конкретне резултате

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

29.06.2014 14:33

А ција је кривица сто ниједна сестра неце да помогне пацијенту док јој се не да бар 10 км иако за то ипак прима плату!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

29.06.2014 16:08

Зоране кривица је у тим сестрама и надлезним који нису ниста бољи. Доктори глуме као сто је овде написано полубогове у бијелом па тако и сестре које раде са пацијентима. Најболније је кад сам реаговала на такво понасање сто ме и пацијенти нису подрзали, само су сутили по оној немој таласати наљутице се???!!! А тих 10 км од мене НИКАД неце добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

29.06.2014 19:11

Сваки нормалан градјанин зна да је огромни криминал у здравству И да су највисе томе доприњели министри а посебно Скрбиц који це морати одговарат за сва своја поцињена кривицна дјела..

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктор

29.06.2014 19:57

Зоране и остали,како вас није срамота да тако лазете о сестрама,прво није истина да сестре иста тразе такви као ти им и сами гурају кесе са кексовима и соковима.једна сестра на хирургији ради на 30 пацијената крвав посао за 700 км,који вецина од вас не би радила ни за 7000,за разлику од дома здравља гдје се убисе цитајуци новине по салтерима и имају много вецу плату.доктори су несто друго,њих не браним,они неце постено прици пацијенту док их неко не поцасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калина

29.06.2014 20:21

Никад краја криминалу и прљавим пословима СНСД-а.Надамо се да је народ то препознао и да це у октобру добити црвени картон.

ОДГОВОРИТЕ