Коме је горе - Чилеанцима или Урусима?

Шта би вама теже пало: Потпуна немоћ или драматичан пораз у много пропуштених шанси?

Фудбал 29.06.2014 | 13:16
Коме је горе - Чилеанцима или Урусима?

Једно фудбалско вече а два сценарија.

Који би вам теже пао да сте фудбалери Чилеа или Уругваја? Или бар навијач?

На старту "нокаут" фазе Мундијала, у размаку од неколико сати, две репрезентације доживеле су два потпуно различита пораза тешка елиминације.

Чилеанци су изгубили од домаћина Бразила, после часне борбе, три, четири велике шансе за гол, потом и погођене пречке у последњем, 120. минуту продужетка, да би на крају, пораз уследио после два промашена пенала и погођене стативе у одлучујућој, последњој серији рулета.

Нема шта се није догодило Чилеанцима на том мечу, рачунајући скоро па аутогол за вођство Бразила (играч Чилеа одиграо је неспретно ногом у тело Давида Луиза, од којег се лопта одбила у мрежу).

Чилеанци су се спартански борили 120 минута против организатора турнира, петоструког првака света и без обзира на начин на који су испали, могу да буду поносни на свој приступ и став.

Нешто касније, осуђени на игру без најбољег фудбалера Луиса Суареза (који је сам крив за то), Уругвајци су наишли на Колумбију, која је такође била без најбољег фудбалера и стрелца, повређеног Радамела Фалкаа.

Рекло би се да су оба тима била у једнаком хендикепу, с тим да је начин на који је Уругвај остао без Суареза свакако већа траума од суочавања Колумбијаца са чињеницом да Фалкао неће моћи да наступи на Мундијалу. И, у тако равноправном односу снага, Уругвајци су за 90 минута у Рио де Жанеиру били апсолутно надиграни, претрчани, уз то били су тактички недорасли противнику, јалови и нервозни.

Чинило се и пре другог гола Џејмса Родригеза, у 50. минуту, да утакмица одлази у победу Колумбије.

Навијачи Уругваја, иначе веома верни и пасионирани, немо су посматрали догађаје на терену и, реално, могли су да крену у хотеле и да гасе ТВ пријемнике добрих пола сата пре краја...

Драматичан пораз или потпуна немоћ: Шта је од та два горе?

Коментари / 0

Оставите коментар