Колумбија први пут у 1/4 финалу СП-а!

Фудбалери Колумбије предвођени сјајним Џејмсом Родригесом пласирали су се први пут у историји у четвртфинале Светског првенства победом над Уругвајем од 2:0.

Фудбал 29.06.2014 | 11:17
Колумбија први пут у 1/4 финалу СП-а!

Родригес је постигао оба поготка за Колумбијце и тако се са пет датих голова осамио на врху листе стрелаца Мундијала у Бразилу.

Иако је нападач Монака био централна фигура меча, цела екипа Колумбије одиграла је одличан меч и потпуно заслужено славила против потпуно немоћног Уругваја.

Изабраници Хосеа Пекермана у четвртфиналу ће играти против репрезентације Бразила, који је тек после бољег извођења једанаестераца успео да победи Чиле.

Уруси су у меч ушли знатно ослабљени због неиграња најбољег играча Луиса Суареса, који је суспендован због уједања Ђорђа Кјелинија.

Почетак утакмице није нам донео превише узбуђења, а уводних 10 минута протекло је у веома грубој игри играча Уругваја. Колумбија је одмах на старту преузела контролу над лоптом, а највише је претила ударцима са дистанце.

Зунига је два пута опробао ударац, једном је Муслера одбранио, док је други шут завршио поред гола. Слободњак Квадрада са више од 30 метара Јепес је покушао да скрене, али је лопта отишла преко пречке.

Са друге стране, Уруси су били потпуно безидејни и видело се да им много фали најбољи играч Луис Суарес. У првих 25 минута нису успели да организују смислену акцију и били су потпуно подређени на терену.

Покушавали су као и пре четири године у ЈАР да центрирају са скоро пола терена, али је Форлан заборавио да се овога пута не игра лоптом 'Џабулани'.

Потпуна доминација Колумбијаца на терену резултирала је вођством у 28. минуту, када је Џејмс Родригес постигао феноменалан погодак.

Након асистенције Агилара главо, Родригес је примио лопту грудима на нека 22-23 метра, а онда је ухватио волеј не допустивши јој да падне на земљу и она је од пречке завршила у голу Муслере. Дефитинитивно погодак који ће ући у избор за најбољи на Светском првенству.

Колумбија је до краја полувремена контролисала дешавања на терену и није дозволила ривалима да озбиљније припрети голману Оспини.

Други део игре почео је новом иницијативом изабраника Хосеа Пекермана, а то им се исплатило већ у петом минуту игре, када је виђена можда и најлепша акција на целом турниру.

Напад је на десној страни започео Гутијерес, који је у средини тражио Мартинеса. Нападач Порта одложио је лопту на леви бок до Армера, који је центрирао на другу стативу где је чекао Квадрадо. Када су сви мислили да ће Квадрадо са петерца гађати гол, он је вратио повратну Родригесу који је са пет метара погодио празну мрежу.

Родригес се тим голом осамио на врху листе стрелаца Мундијала у Бразилу, док је Квадрадо забележио четврту асистенцију.

После тог поготка, Колумбија је одлучила да препусти иницијативу Уругвајцима, који су до краја меча имали само једну праву прилику. Макси Переира је у 78. минуту изашао 1 на 1 са Оспином који је успео да обрани ударац противника. Оспина је одиграо одлично друго полувреме, имао је неколико запажених одбрана и поред Родригеса и Квадрада био најбољи појединац меча.

Утакмица је ушла у мирну завршницу, Пекерман је извео Родригеса који је добио велике овације, а Колумбија је први пут у историји изборила пласман у четвртфинале Светског првенства.

Коментари / 0

Оставите коментар