Додик није одликовао Анту Котромановића

Поводом обиљежавања Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, предсједник Српске Милорад Додик додијелио је одликовања представницима организација које су дале посебан допринос у спашавању живота и материјалних добара на подручјима Српске погођеним поплавама.

Република Српска 27.06.2014 | 08:10
Додик није одликовао Анту Котромановића

Одликовано је 17 клубова, служби и сервиса, а Додик је демантовао написе да је на списку одликованих био и Анте Котромановић, хрватски министар одбране, под чијом су командом, у посљедњем рату, почињени стравични ратни злочини у Мркоњић Граду.

Предсједник Републике Српске је додјељући Медаље заслуга за народ је изразио захвалност одликованима за хуманост показану у недавним поплавама које су нанијеле огромне штете становништву и добрима у Српској, које превазилазе један републички буџет.

Предсједник Рафтинг клуба "Кањон" Бањалука, Александар Пастир,поновио је да су сви расположиви капацитети тог клуба, током поплава, стављени у функцију спашавања људи.

За заслуге у организовању и спровођењу хуманитарне акције за помоћ пострадалима у поплавама на подручју Републике Српске одликован је и Рукометни савез Србије.

Медаљом заслуга за народ одликовани су Центар за хитне ситуације 112 Луксембург, Министарство одбране и Министарство унутрашњих послова Словеније -хеликоптерски тим, Ескадрила транспортних хеликоптера при Министарству одбране Хрватске, Специјална јединица Полиције Српске, Хеликоптерски сервис Републике Српске.

Одликовани су и Први Хеликоптерски сквадрон Министарства одбране БиХ из Бањалуке, Ронилачки клуб "Видара" Градачац, Рафтинг клуб "Уна аква центар" Бихаћ, Горска служба спашавања Широки Бријег, Херцеговачка горска служба спашавања Мостар, Удружење рафтера Фоча, Спасилачки клуб "Волф" Фоча, Ронилачки клуб "Бук" Бањалука, Рафтинг клуб "Кањон" Бањалука.

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Милос Обилиц

26.06.2014 12:21

Да није истинито било би залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

26.06.2014 12:48

Дај орден Цицовицу у представниству Београд за маркетинг и демагогију помоци народу Српске. Нека као у Америци Зељана наврати мало да дангуби од свог посла, а онда јој подај орден рада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБИХ

26.06.2014 13:05

Немој да си кога одликовао случајно из ФБИХ, то би била срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

26.06.2014 13:16

Ко сад лаже Хрвати или Додик?Хрвати кажу Додик јест звао? Ево линк: хттп://www.клиx.ба/вијести/бих/министарство-одбране-хрватске-за-клиx-ба-додик-јесте-позвао-котромановица-у-бању-луку/140626085

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

26.06.2014 13:18

Милорад Додик, предсједник бх. ентитета РС и предсједник СНСД-а, упутио је позив министру одбране Републике Хрватске Анти Котромановићу да присуствује пријему у његовом уреду у Бањој Луци и прими признање у име хеликоптерске јединице из те земље, која је учествовала у помагању становништву поплављених подручја у том ентитету, потврђено је за Клиx.ба у Министарству одбране Хрватске. Ко сад лаже? хттп://www.клиx.ба/вијести/бих/министарство-одбране-хрватске-за-клиx-ба-додик-јесте-позвао-котромановица-у-бању-луку/140626085

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАТКО

26.06.2014 14:04

НЕМА ВЕЗЕ,СВАКАКО МИ ОБОЈИЦА НИШТА НЕ ЗНАЧЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ледоматик

26.06.2014 17:47

Одликовања дијели предсједник ентитета, али велика Фи 100, треба послати и једну медаљу у Васингтон, која смијурија и глуматање неког државника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

26.06.2014 18:04

Морао нам је председник дати одликовање том човеку. Знате ли да је председник одликовао све своје кумове, тајкуне (свог сина са 3 милиона КМ) па ред би бре био да се одликују бре ови из ЗЕНГИ са којима је Миле познат по надимку Ронхил шверцао цигарете преко Саве. Ајте молим вас што сте бре запели за ту једну малу медаљицу. У ЗЕНГ-е председниче !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарац

26.06.2014 18:14

што је спорно ако је истинито докле се играти мачке и миша и у пријатељима тражити непријатеља није ово рат ако буде паметних људи на обЈе стране мирно ћемо се разићи и у миру живјети а прошлост оставити адекватним људима да се њом баве и ОК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАЈКО

26.06.2014 20:04

ПА СТА СМЕТА ДА БАЈА ДОДЕЛИ ОВО ОДЛИКОВАЊЕ ОВОМ ЗЕНГИ. ПА ЊЕГОВА ОДЛИКОВАЊА СУ СВАКАКО ДЕВАЛВИРАЛА КАО И КУНА ЗА ВРЕМЕ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА. КАЗУ СЕЉАЦИ ОДНЕСЕС ВРЕЦУ КУКУРУЗА ДА ПРОДАС И ДОБИЈЕС ЗА ТО ВРЕЦУ КУНА. ТАКО И БАЈИНА ОДЛИКОВАЊА. ОН ЊИХ ДЈЕЛИ СВАКИХ 15 ДАНА САДА ПРЕД ИЗБОРЕ. БАЈА ТИ И ЛОКИЦА ЗЕЉКА ДАЈТЕ НАРОДУ ПОСЛА, ХЉЕБА, ЗИВОТА. ПУСТИ ТА ОДЛИКОВАЊА. ЦУЈЕМ ДА ПРЕСЕЉЕВАС ДА ЗИВИС У ВИСЕГРАД ДА ПОСЛЕ ОКТОБРА ЛАКСЕ ПРЕБЕГНЕС У СРБИЈУ АКО ТЕ ТАМО НЕ ДОЦЕКА ВУЦИЦ. А МОЗДА И ТИ ИМАС ФАЛСИФИКОВАН РУСКИ ПАСОС КАО КОСМАЈАЦ СЛОВАЦКИ. САМО ТАМО У СРБИЈИ И РУСИЈИ НЕЦЕ НИКО ОДЛИКОВАЊА ХОЦЕ САМО ПАРЕ ИЛИ ДЈЕНГИ, ДЈЕНГИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ово није у реду

26.06.2014 20:25

Ни Путина ни Обаму да одликује. Наљутице се нема говора хоце. Јос и Турцима које да прикаци сто су цистили Бијељину ил ком тако заслузном па да знамо да није никог заборавио

ОДГОВОРИТЕ
Name

рус

26.06.2014 20:36

Цитам ове коментаре ових неписмених људи.Па зар ви стварно не знате разликовати добро и зло. Добро сто су вам ти људи помогли у поплави а зло сто нападате своје спасиоце. Овај коментар сто га поммиње да је ту вјест пренио клиx.ба па зар нисте цули приликом додјеле да су прозвали хеликоптерски сервис,а не орузане снаге Хрватске.Ако би била поново полава или каква катастрофа недајте висе тим људима из Хрватске да вам помазу,тако цете ријесити проблеме.А цуди ме како сте им дозволили да вам помогну кад су вам такви коментари. XXЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

27.06.2014 04:01

сви су му дрази од бораца рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

27.06.2014 06:21

КАКО ТО ДА НИЈЕ ОДЛИКОВАО АНДЈЕЛИЋА.

ОДГОВОРИТЕ