Суаресу 24 меча суспензије?!

Луис Суарес би могао да се суочи са казном од 24 утакмице неиграња или двогодишњом суспензијом због тога што је угризао Ђорђа Кјелинија у мечу са Италијом.

Фудбал 25.06.2014 | 15:48
Суаресу 24 меча суспензије?!

То су наиме правила Светске фудбалске федерације (ФИФА).

Ипак, како наводи агенција АП, то ће зависити од тога да ли ће Дисциплинска комисије ФИФА користити видео снимак инцидента, што је раније ове године подржао председник те организације Сеп Блатер.

"Видео докази могу у великој мери да допринесу фер-плеју, под условодм да су дисциплински органи спремни да их користе, а требало би", написао је Блатер у фебруару у колумни за недељни магазин ФИФА.

Суаресова казна ће зависити од извештаја мексичког арбитра Марка Родригеса, који на самој утакмици није казнио уругвајског фудбалера.

Уругвај је на крају победио 1:0 и пласирао се у осмину финала Светског првенства у Бразилу, док је Италија завршила такмичење.

ФИФА је саопштила да ће сачекати Родригесов извештај пре него што донесе оцену стања јер је то "стандардна процедура за сваку утакмицу" која се игра у оквирима те организације.

Потпредседник ФИФА Џим Бојс истакао је да та организација мора да испита Луиса Суареса.

"Погледао сам инцидент неколико пута на телевизији. Нема сумње да је Суарес фантастичан фудбалер, али су његови поступци још једном довели до тога да буде оштро критикован. Нема сумње да ФИФА веома озбиљно мора да се позабави овим инцидентом и да предузме све што сматра неопходним", рекао је Бојс британским медијима.

Агенција АП указала је да постоји преседан на светским првенствима, када је реч о видео снимацима коришћеним при одлучивању о казнама.

Репрезентативац Италије Мауро Тасоти је 1994. године на СП у утакмици са Шпанијом ударио лактом Луиса Енрикеа и прошао некажњено на утакмици, али га је ФИФА касније суспедовала на осам мечева.

Коментари / 0

Оставите коментар