Правосуђе у рукама политичких моћника

Пред бањалучким Основним судом сутра би требало да буде одржано рочиште по тужби за клевету коју је предсједник РС Милорад Додик поднио против адвоката Раденка Тодоровића из Гацка.

Република Српска 25.06.2014 | 14:36
Правосуђе у рукама политичких моћника

Додик је Тодоровића прошле  године оптужио за клевету због изјаве дате БН Телевизији у којој је локалне тајкуне браћу Вученовић довео у везу с властима РС и Додиком.


-Одмах исти дан кад сам рекао истину да су Вученовићи „државни људи“, и да су људи који су уништили два предузећа, а међу њима и чувено гатачко „Планинско добро“ које је постојало од 1856. године, тужен сам за клевету.

Тодоровић у изјави за Истинито наводи да „Планинско добро“ више не постоји, да имовине нема, и да једокументација сва попаљена.

Напомиње и да су објекте другог предузећа -„Угоститељство и туризам“, превели на лична имена, мада има и других акционара. -Неколико пута су прављене емисије, обећавано је да ће ти људи бити похапшени, расписиване су потјернице, а они нормално шетају по Требињу и Херцег Новом.Значи да их неко штити јер су за њима биле расписане потјернице још кад су имали фирму „Сербаз“ у Азербејџану прије пет година. Ја сам стварно рекао: „То су били државни људи, од овога се неће ништа десити. Овога пута вјероватно нису дали рекет Милораду Додику или некоме са врха и дигла се халабука оволика“, прича Тодоровић.


Каже да није изненађен понашањем власти, али јесте односом правосуђа у његовом случају.

-Истог дана Додиков адвокат Горан Бубић ме обавијестио да ће предсједник тражити од мене одштету за претрпљену душевну бол у висини од 10.000 марака. Замислите, Додика затупа адвокат чије име је довођено у везу с малверзацијама око Јелшинграда, истиче Тодоровић.

Он је подсјетио да је одмах по тужби, бањалучком Основном суду уложио приговор на мјесну надлежност, али да му на то никад није одговорено. Тодоровић сматра да због изречених сумњи у камере двије телевизије у Гацку никако не би требало да одговара пред бањалучким судом.

По томе се, каже, испоставља да је Додик само предсједник Лакташа и Бањалуке, а не цијеле РС.

-Тражио сам и изузеће судије Славице Славнић јер је позната по махинацијама. То сам тражио 21. фебруара, али ми ни на изузеће није одмах одговорено. Упркос свему, проведено је припремно рочиште на којем су одбијени моји свједоци. Кључни свједок је требало да буде Небојша Вукановић, али и остали који су радили тај прилог. Потом је одржано и процесно рочиште осмог априла, иако се оно није могло одржати.Тек са тим записником са припремног рочишта спремили су рјешење да је одбијен мој захтјев за изузеће, објашњава Тодоровић.Да се утврди колику је бол својом изјавом нанио предсједнику, ангажован је и вјештак неуропсихијатар др Нера Зивлак Радуловић која је вјештачила Додиково психичко стање.


-Тај налаз требало би да буде прочитан сутра у судници, а ја га још нисам добио, иако је по закону он требало да ми буде достављен осам дана прије почетка главне расправе. По том налазу ваљда биће јасно колико сам својом изјавом срозао Додиков углед у средини у којој живи. С обзиром да налаз још нисам добио,тражићу одгоду главне расправе. Они то назор гурају и постоје индиције да ће суд пресудити на моју штету. Међутим, ја нисам повриједио члан 10.Европске конвенције о људским правима гдје је загарантована слобода изражавања и мишљења. Само сам сумњао да му вјероватно нису дали рекет. Како кажу правници или филозофи, имам право да сумњам у све постојеће, казао је Тодоровић.Он је нагласио да је цијелом досадашњом судском процедуром доведен у ситуацију у којој не може износити своје доказе.

Извор: Истинито

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ГОРАН ВРС

25.06.2014 12:53

Ха ха ха цуј уврједио постењацину те му нанио дусевне боли ха ха Мене занима јел доктор установио од које психицке болести болује нас преседник.Судови у Српској су циркус а то знају сви градјани који су покусали тразити судску заститу од моцника великог Баје

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

25.06.2014 13:44

Ја сам одавно знао да је Баја дусевно болестан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

25.06.2014 13:55

Колико износи дусевна бол народа нањета од стране неодговорне власти?Па ми патимо сваки дан,а не тразимо накнаду?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

25.06.2014 14:02

Браво Љиљана на коментару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анаљубљана

25.06.2014 14:22

Додик и његови су нанели народу Републике Српске душевну, материјалну и моралну бол, која ће се памтити дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

25.06.2014 14:53

Само напријед сисо,Гацани су уз тебе,покази тој багри горе ко је сисо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

25.06.2014 15:55

Код баје ти је она: "Кадија ти тузи, кадија суди"!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

25.06.2014 16:15

Е мој баја сад ето признаде да си ти нула, а био моћник и то политички. Све што је везано за тебе је давно прошло свршено вријеме, осим затвора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ф.

25.06.2014 17:43

А ста је са онима који су исли за дусевним болесником?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос & остали

25.06.2014 18:08

Миле & Зељка = Бони & Клyде!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романов

25.06.2014 18:19

Да је Додик мој председник ја би се стидио,ста могу такав сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зденко Бајо

25.06.2014 22:01

МИЛОРАДУ ДОДИКУ ВЈЕШТАК НЕУРОПСИХИЈАТАР ОЦЈЕЊИВАО ПСИХИЧКО СТАЊЕ КОНАЧНО СУ ПРИМЈЕТИЛИ ДА ЈЕ ТО ПОТРЕБНО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

26.06.2014 04:57

Бајина највећа душевна бол је лоповлук и панични страх од губитка избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја.в.26.06.2014

26.06.2014 06:01

Прагласи ће га за НЕУРАЧУНЉИВОГ његов конзилијум па неће одговарати а бави се криминалом 20 година велики Баја то је дно дна

ОДГОВОРИТЕ