Ново задужење, једино рјешење

Град Бањалука  нема довољно средстава за санацију путне инфраструктуре, санацију корита Врбаса и Врбање, као и поновне изградње насипа у мјесној заједници Чесма који је порушен у посљедњим поплавама.

Република Српска 25.06.2014 | 20:20
Ново задужење, једино рјешење

Зато Градска управа рачуна на помоћ Владе РС. Ни Влада Српске нема новца за те намјене у свом буџету, те се предлаже кредит код међународних институција-констатовано је након заједничког обиласка поплављених подручја градоначелника Бањалуке и министра пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Током незапамћених поплава у Бањалуци су срушена четири моста, два су оштећена док је насип у мјесној заједници Чесма срушен.

Процјењено је да је поплава инфраструктури нанијела шетету у висини  10 милиона марака. Поједина насеља остала су готово без путне комуникације и санација мостова биће један од приоритета. Потребно је изградити нове мостове, санирати оштећене, очистити и продубити корита Врбање и Врбаса, те изградити нови насип у Чесми.

Према првим процјенама само за пројекте требаће стотину хиљада марака, а за санацију корита Врбање и насипа око два милиона марака. 


За ту намјену, у  градском буџету, нема толико новца. Ипак, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС има рјешење.

Градоначелник Бањалуке вјерује да ће се овај пројекат реализовати, али град не може  чекати на почетак његове примјене.

Гаврановић је увјерен да ће ребалансом буџета и релокацијом бити обезбјеђена средства за, како је рекао, најургентније санирање посљедица поплава.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

25.06.2014 18:39

Аха... Имам идеју, Узмите од Зградољуба Давидовица и њене му лоповске зене. Довољно су украли од града да имају довољно да све намире, па и за кафу да остане, али не за њих. Њима двома топли цај на Туњицама! Да подсјетим, Аqвана, Стакленац (мислим, фуфе су власници градског парка...халооо), станови, пословни простори, не зна им се број..а имају за цитаву Републику Српску да обнове,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

лана

25.06.2014 21:10

Да неце министар Мирјаниц наци рјесење,Алзхаимер му ударио у главу сто је нормално у тим годинама,треба му пола дана да састави реценицу просту,зрео је за сољу млијека,топло цебенце а зестоке проблеме које су проузроковали бајини сенилни струцњаци нека оставе послије октобра рјесаваце способнији кадрови јер су ови имали дуго времена и показали су ста знају-то јест ниста.КАТАСТРОФА..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

из опстине

26.06.2014 08:21

То у вези Алзхаимера је јос и Ок, кузмановиц док је сједио у фотељи у опстини носио је пелене...а једном приликом гледао кроз прозор своје канцеларије како пада киса и добацио свом сураднику, "Бас ме интересује какво је врјеме у Бањалуци".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиса

30.06.2014 08:49

Морају људи узимати кредит,не мозе град да функционисе Давидовиц га је завио у црно.Немају људи ни плате исплатити.Хапсите Давидовица.

ОДГОВОРИТЕ