Како натјерати Москву да интервенише у Украјини?

Украјинске власти употребиле су фосфорне бомбе и "млазну артиљерију" у Донбасу, на истоку Украјине, а разлог за кршење свих војних и међународних норми јесте покушај да се испровоцира руска интервенција - сматрају аналитичари.

Свијет 25.06.2014 | 14:38
Како натјерати Москву да интервенише у Украјини?

Фосфорне бомбе, тешка артиљерија, примјена уређаја "Град" и минобацача "Тулипан" против сопственог становништва, све то је покушај да се испровоцира Москва.

Постоје снимци, као и свједоци, који говоре о употреби недозвољених војних средстава, због чега би украјински лидери могли да одговарају пред међународним судовима - наводе руски медији.

Пошто се све то  показало као недовољно, у покушају да се натјера Москва да пошаље војску у Украјину,  на територију Русије почела су да упадају борбена возила украјинске армије и украјински авиони.

Према неким подацима, украјинска оклопна техника чак је гађала једно погранично насеље у Русији.

И западни портали оцјењују да Вашингтон и дио евриопских савезника свом снагом покушава да натјера Русију да примјени силу против украјинске армије.

За САД је врло важно да наставе да контролишу Украјину. На рачун ње, САД контролишу Европу и преносе све своје политичке и економске трошкове на Стари континент.

Међутим, Русија је, умјесто класичне војне реакције, прихватила информативни рат и почела да сакупља и шаље  на Запад доказе о злочинима кијевске владе.

Аналитичари процјењују да је најновија одлука руског предсједника Владимира Путина да затражи укидање дозволе за употребу војске на украјинској територији заправо најјачи удар на јединство САД и ЕУ.

Ту одлуку ће неке европске земље искористити као разлог да напокон скину са дневног реда америчке захтјеве за додатне санкције Москви.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лазиц Никола

25.06.2014 13:55

Браво за Русију!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

25.06.2014 13:56

На жалост до тада страда проруски народ. Убијају га свим средствима. Побиће све док се промјени ситуација између ЕУ и САД-а а све то против Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

25.06.2014 14:40

Каква русија НАТО води коло

ОДГОВОРИТЕ