Одређене мјере забране за 20 лица

Суд БиХ дјелимично је прихватио приједлог Тужилаштва БиХ за изрицање мјера забране осумњиченима за организовани криминал у вези са злоупотребом положаја или овлаштења у предмету "Кемал Чаушевић и други" и донио рјешење којим се за 20 осумњичених одређују мјере забране напуштања мјеста боравишта, забрана путовања и састајања са одређеним лицима.

 

Босна и Херцеговина 24.06.2014 | 12:25
Одређене мјере забране за 20 лица


Мјере забране одређене су Алији Машићу, Алмиру Кадићу, Дражану Кожулу, Свети Миљићу, Љубомиру Влајинићу, Драгану Томићу, Дејану Павићу, Нермину Хрустићу,Александру Петровићу, Хајрудину Муминовићу, Фаруку Шушњари.


Исте мјере односе се и на Данијела Стојчића, Бору Марјановића, Радана Кузмановића, Мишу Новковића, Весељка Старчевића, Едвина Ађуловића, Дејана Ножицу, Мирка Ивића и Јосипа Ковачевића, саопштено је из Суда БиХ. Суд је одбио приједлог Тужилаштва да се осумњиченима одреди мјера кућног притвора, па је умјесто тога одредио мјеру забране путовања и напуштања боравишта.

Тиме је Суд кретање осумњичених ограничио на подручје општине, односно града гдје су настањени,сматрајући да ће се овим мјерама постићи иста сврха, а с циљем отклањања негативних посљедица за успјешно вођење и окончање овог поступка.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца. У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, може им бити одређен притвор. Суд БиХ одредио је једономјесечни притвор осумњиченима Кемалу Чаушевићу, Здравку Цвјетиновићу, Анесу Садиковићу, Јанку Јовановићу, Миланку Никићу, Мирославу Крагуљу, Зорану Цвјетиновићу, Ениси Имшировић и Јусуфу Ћосовићу одређује једномјесечни притвор.

Ова лица, осумњичена за организовани криминал у вези са порезом и царинским преварама,прањем новца и злоупотреба положаја при увозу текстилне и друге робе у БиХ, ухапшена су у оквиру акције "Пандора".

 

Коментари / 0

Оставите коментар