ХР медији - ДЕБАКЛ!

Хрватски медији констатују да је ова Хрватска генерација доживела дебакл на Светском првенству у Бразилу.

Фудбал 24.06.2014 | 09:43
ХР медији - ДЕБАКЛ!

"Ватрени" су са једном убедљивом победом (Камерун 4:0) и два убедљива пораза (Бразил и Мексико по 3:1) завршили као трећи у Групи А.

"Дебакл генерације, Хрватска потучена иде кући", пише Индеx, "Еуфорија готова, Хрватска се враћа турским сапуницама", оштар је Тпортал, "Тужан опроштај", блажи је Вечерњи.

Хрвати су се вратили на СП након једне паузе, важили су за фаворита за друго место у групи А, али су били немоћни против Мексика.

"Годинама слушамо да Хрватска игра најбоље када је најпотребније, но та фразетина коначно може у историју. Када је било најпотреније, Хрватска је одиграла своју најлошију утакмицу", пише портал Индеx.

Наредних дана ће се у Хрватској вероватно највише дискутовати и одлуци Нике Ковача да меч почне са Данијелом Прањићем као задњим везним, како би растеретио Луку Модрића и Ивана Ракитића.

"Много је оптимизма родила почетна постава Нике Ковача, која је изгледала као да може да дође до победе. Али, илузије су се распршиле средином првог полувремена, када је Мексико потпуно загосподарио тереном и тако наставио до краја", описује Тпортал.

Хрвати су били у игри 72. минута, а онда је уследио потом у року од десет и крај свих надања.

"Хрватска је у Ресифеу била спорија, без енергије, док су Мексиканци били потпуно супротни томе. Што је меч више одмицао, то су Мексиканци играли боље, игра Хрватске потпуно се распала и тим Нике Ковача остао је без пролаза. Мексико је одржао лекцију како се фудбал може играти брзо и једноставно", констатује ХрСпорт.

Неки медији сматрају да је ово најтежи пораз актуелне генерације, чији чланови играју за најбоље европске клубове (Манџукић прошле са Бајерном, а Модрић ове године са Реалом освојио ЛШ).

"Утакмица деценије хрватске репрезентације закључена је најтежим дебаклом ове генерације фудбалера и опроштајем од Светског првенства. Мексико је зрелошћу и ауторитетом одувао “ватрене” са стадиона у Ресифеу, победио 3:1 и још једном отишао у нокаут фазу СП", преноси Јутарњи.

Нису сви разочарани наступом, само резултатом, свесни да су играчи дали све од себе, али да једноставно нису могли боље.

"Хрватска се надала, веровала и желела победу против Мексика, али једноставно није ишло. Изабраници Миqела Ерере били су прејаки и заслужено славили са 3:1 након прилично чврстог и физички захтевног меча у Ресифеу. То значи опроштај за Нику Ковача и момке које је одвео у Бразил, момке којима се ништа не може замерити. Ишли су чврсто, борили су се, желели су победу, али није било простора до гола Очое. Можда је селектор погрешио у тактици и поново жртвовао Модрића и Ракитића, али биће времена за анализе", знатно је блажи Вечерњи од остатка хрватских медија.

Коментари / 0

Оставите коментар