Дугови раскидају концесију за земљиште

Велики број концесионара, који користе пољопривредно земљиште у РС, не плаћа концесиону накнаду, што представља тежу повреду уговорне обавезе и разлог за покретање поступка раскида уговора.

Република Српска 24.06.2014 | 08:41
Дугови раскидају концесију за земљиште

У извјештају о раду Комисије за концесије РС за прошлу годину наведено је да поједини концесионари који користе пољопривредно земљиште нису уплаћивали концесију у 2013.

години. Међу њима су "Кујан" из Мостара, "Клаоница и прерада меса" из Сокоца, "Фармланд" из Нове Тополе, "Доматра" Трњаци, "Тамарис компани" Бањалука, "Пољотемик" Србац, "Сан" и ПД "Семберија" из Бијељине. Ту су и концесионари "Воћар-комерц", "Маљчић", "Воћар - Бистрица" из Градишке, "Крушка - ДК" из Српца, "Сјемепром" из Добоја, "ЕУ Фарма натурпродукт" из Прњавора и "Рибњаци Доњи Жабар" из Доњег Жабара.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је предложило раскид уговора са концесионарима "Кујан" и "Сангрија" из Мостара, "Сан" из Бијељине, "Кастелина Српска" из Модриче, "Сјемепром" Добој, "ЕУ Фарма натурпродукт" Прњавор и "Пољотемик" Србац.

Комисија за концесије је упозорила и да је један број концесионара дуго несолвентан, због чега им је Пореска управа блокирала рачун. Истакли су да постоји знатан број случајева гдје су бесправни корисници узурпирали пољопривредно земљиште.

Коментари / 0

Оставите коментар