Џекова исповест преко Фацебоок-а!

Најбољи фудбалер Босне и Херцеговина тешко је поднео и поништен гол и елиминацију, али пукао је кад је чуо и прочитао шта људи говоре о њему...

Фудбал 23.06.2014 | 23:31
Џекова исповест преко Фацебоок-а!

Едину Џеку свашта се издогађало за кратко време.

Освојио је титулу у напетој завршници Премијер лиге, током које је постигао неколико голова вредних трофеја. Потом се придружио "змајевима" на дебитантском путовању ка Мундијалу у Бразилу.

Карневалска атмосфера, први пут са земљацима, прелазак из улоге једног од играча у тиму у улогу пресудног играча у тиму и... Онда поништен регуларан гол, пропуштена велика шанса за изједначење у 90. минуту, елиминација са турнира, која наравно није прошла без дрвља и камења навијача БиХ.

Џеко се у првој изјави није обраћао њима. Само је искритиковао судију О'Лирија којег је питао: "Да ли ће и он да иде кући после првог круга?"

Међутим, када се суочио са свиме што се о њему говорило и писало у земљи, није издржао. Улоговао се на Фацебоок и написао нешто што нећемо "преводити" на српски језик, тј. преправљати са ијекавице на екавицу. Оставићемо како је написано...

"Дуго сам се двоумио да ли да ишта кажем, да напишем, јер ми се некад чини да нема смисла говорити о осјећајима, о надањима, жељама, фрустрацијама и свему осталом, јер ће сви, ма шта год се написало или рекло, имати своју верзију истине.

Е, па имам и ја своју, која гласи да ниједан навијач на овом свијету није желио више од мене пролаз у осмину финала СП-а.

НИЈЕДАН!

Међутим, нисмо успјели проћи даље, нажалост! Нисмо имали ни среће, а и неке друге ствари су биле против нас. Међутим, из овога морамо изаћи још јачи, јер побједник се препознаје по томе, колико брзо устане, након пада, а ми ћемо се већ против Ирана покушати искупити за пропуштено, јер наша мисија стварања јаке и утицајне репрезентације БиХ тек почиње!

И сам сам разочаран, јер сам био увјерен да можемо отићи даље и боли ме као човјека, као навијача, а још више као спортисту, који је све дао и који ће увијек давати све за своју земљу, чији сам поносни становник.

А што се тиче душебрижника, њих увијек има и увијек ће их бити. Добронамјерну критику увијек прихватам, како ја, тако и моји суиграчи. Аргументовану, утемељену на чињеницама и од људи који су реални, а не оних који с нестрпљењем чекају наш посртај, како би изашли из рупа и кренули у неки свој обрачун из личних интереса.

Ја сам навикао на критике, али и на "пљување", и то од оних који су убјеђени да би више од мене вољели да сам постигао гол. Више од свих навијача заједно, вјерујте, волио бих да сам постигао тај гол, који ће судија признати, и још једном донио радост својој земљи!

Не осврћући се на оно што је било, већ на оно што ће бити, желим истинским навијачима поручити како сви до једнога дајемо све за репрезентацију БиХ, јер то је наша светиња.

Изгубили смо, али морамо дићи главу горе и наставити се борити против свих неправди, свих недаћа, али и нажалост свих душебрижника, који мени лично дају додатну снагу у свему овоме што се дешава.

Хвала им на томе, а још већу захвалност дугујемо оним истинским навијачима, чије нас мишљење и највише интересује.

Воли вас ваш Един Џеко", написао је играч којег у земљи, када све иде по лоју, зову "Дијамант"!

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Горан

23.06.2014 22:33

Един је добар цовјек али и писмен , да један муслиман написе ријец светиња то јос нисам видио нигдје. Респект. Због тога це те прозвати онај ратни хускац Цериц у следеци пар дана то ти гарантујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехмед-паса

23.06.2014 22:41

Сједим ја у кафани прије 4 године, гледам утакмицу, Србија - Њемацка, СП у Јузној Африци. На сваки умало-гол и било коју озбиљнију прилику Њемацке, цијела кафана се љути сто није гол био. Након сто су Срби напокон дали гол, цијела кафана је усутила, нико није ни ријеци прозборио. Пред крај, судијска надокнада, голман Србије се мало игра са једним њемацким играцем, а цијела кафана се љути, псује Србе и један, који је сједио крај мене, је повикао: "ДАЈ МУ ЛОПТУ Ј***М ТИ МАТЕ ЦЕТНИЦКУ". Наравно сви су бијеснили на крају с резултатом 1:0 за Србију, а мени је једином било драго. Сада пита, засто Срби да се радују и навијају за босну?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко !!!

23.06.2014 23:16

Необразовани човјече!! Српски језик има изговор и на екавици и ијекавици ! Само што се више у Србији користи екавица док у Хрватској, БиХ и Републици Српској , Срби више користе - ијекавица . Вук Караџић је писао и говорио ијекавицом , а и у србији се говорило прије више од 150 годинна ијекавицом, само је нека будала увела екавицу , да буде службени . Зато не лупај глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

24.06.2014 02:17

Дзеко је добар играц али И цовијек. Само би се требао мање интересовати ста се писе по порталима И висе концентрисати на следецу утакмицу. Права раја це увијек бити уз насу једину свијетлy тацку у овом космару политике а то је репрезентација. Браво момци дали сте од себе сто сте могли за ову насу БИХ. А будуцност је пред вама. Сад це Европско па це бити јос прилике да се неке ствари усаврсе И поправе. Браво јос једном И хвала вам и насим рукометасиме и одбојкасима за сву радост сто сте донијели насем народу у једино нам дризави БИХ. Волим те Босно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада,Владица Нис Србија

24.06.2014 05:23

Ја сам 1981 год.и нимало ми се не свидја тај РАСИЗАМ који постоји јос увек! Волео сам БиХ да продје даље али... па ни Спанија није просла па ста сад. Велики поз из Ниса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

24.06.2014 05:40

Браво Едине на коментару. Бити генерал након битке нема ништа горе ,, и кад свако пише и критикује играче. Мени лично је више сметло коментарисање Мухамеда Коњића, због којег сам на ТВ искључио тон, јер ме он више нервирао, него слаба игра појединаца у Репрезентацији БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

24.06.2014 06:40

Као прво цеститам Репрезентацији Босне на одлицној игри ма колико били лоси коментари. Пратим редовно Босну и могу да казем да се мени лицно њихов стил игре свидја. Ако се прати репрезентација уназад сетимо се колико нису имали среце са Португалом у два наврата квалификација и оне утакмице у Зеници ако се неварам. Каква је киса тад падала да се лопта једва котрљала. То сто се псује нека Репрезентација од стране назови навијаца, то је само један велики примитивизам и васпитање његово или њено понето из куце. Искрено да вам казем и ја сам био револтиран после утакмице Србија-Хрватска и када смо имали сансу за гол и на крају такав старт на играца да нисам имао реци, али ниједног тренутка нисам опсовао јер ко прати фудбал зна да је то део игре. Зелео би на крају да казем и ово: Репрезентација Босне је после неколико неуспесних квалификација у којима по мени није имала среце, успела да се квалификује на СП и на томе јој треба цеститати без обзира сто није просла даље, али се понасала као да игра свако СП.Един Дзеко је играцина и верујем да це у будуцности бити кандидат за златну лопту и ја му зелим све најбоље у даљој каријери. Поздрав из Србије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

24.06.2014 06:59

Нико се јос није Родио да би народу угодио. Отац И два сина па се побију И цак Један другог убију. Ста онда да казе цовек на све ово . Непусмени људи су около нас који ниста друго незнају нити разумеју осим да друге псују вредзају И критикују. То нам је Будуцност . Али знам да је Дзеко добар играц добар момак И да неце замјерити непусменима на томе. Јер многи несватају да је то само игра. Поздрав свим постеним националистима далеко Куца од моје .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

24.06.2014 09:45

Бранко, свака част. Тако је мало људи код нас, а и уопште у свијету који имају икаквог појма о српском језику и његовим нарјечјима, а да не говорим о мијешању религије и нације. Велики поѕдрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фан

25.06.2014 08:12

Един Џеко,осим што је вансеријски нападач он је и права Људина,буквално има милионе на конту али је остао исти,њему није ништа дати за лијечење неког дјетета 50-100.000 €,мало је таквих,мало. Они навијачи који сада пљују по репрезентацији и играчима су најобичније смеће од људи,жеља је била одлазак на турнир у Бразил а онда су очито некима астрономски порасли апетити.Ово је један од најјачих турнира икада,све екипе су одличне,има пропуста у суђењу,увијек их је било и увијек ће их бити. Поздрав људима добре воље. И ДА,Един Џеко је увијек "Дијамант"

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

25.06.2014 11:19

Ко је писао овај текст? Како вас није срамота реци да ијекавица није српска !!!! Да није мозда муслиманска и хрватска !!! Да ли је ико од вас заврсио бар основну ако није средњу??!!! Док је Срба бице и ијекавице а ратни профитери и будале који су за вријеме рата врсили експерименте над Србима,продавале српске земље и српске обицаје онима који немају ниста своје нека сад труну у Хагу ионако це да горе у паклу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

25.06.2014 13:45

Као прво цеститам Репрезентацији Босне на одлицној игри, недостатку спорске среце, и великој неправди од стране судија. Немојте бацати дрвље и камење по својој репезентацији, која по мени има бољу перспективу него Хрвати. Оставите политику по страни. Ја сам Србин и навијао сам за Босну, и знам много људи који су навијали за Вас, и верујте ми имате доста симпатија у Србији за Васу репрезентацију. То није слицај са Хрватима који су ЕXТРЕМИ и који користе сваку ситуацију да пљују и вредјају Србе. Зато тако и пролазе отисли су умисљени да могу несто урадити на СП, а они су само репрезентација губитника, јер су са доста среце просли кфалификације. Едине само напред са твојим другарима у нове победе, и код нас у Србији имамо таквих дусебризника који све знају, мењају селектора играце итд. Насе две репрезентације це тек показати свој квалитет у даљим такмицењима. Поздрав и само напред!!!!

ОДГОВОРИТЕ