Црвени ђаволи јачи од Зборнаје

Фудбалери Белгије победили су Русију са 1:0 (0:0) у другом колу Х групе Мундијала и тако је обезбедила пласман у другу фазу.

Фудбал 23.06.2014 | 19:34
Црвени ђаволи јачи од Зборнаје

Човек одлуке био је Дивок Ориги, који је у 88. минуту на асистенцију Азара постигао одлучујући погодак. Ориги је са 19 година и 65 дана постао најмлађи стрелац за Белгију у историји светских првенстава.

Белгија сада има шест бодова, а Русија само један и у последњем колу биће јој неопходна победа над Алжиром како би имала шансу да прође даље.

Селектор Белгијанаца Марк Вилмотс поново је погодио изменама – на прошлом мечу стрелци су били резервисти Фелаини и Мертенс, а сада је улогу хероја преузео Ориги, момак који наступа за француски Лил.

У 88. минуту Азар је на левој страни промешао противничку одбрану и оставио му лопту на седам метара од гола, а Ориги је имао времена да је примири и да је пошаље иза леђа Акинфејева.

Не рачунајући последњих десет минута и кратак интервал током првог полувремена, углавном смо гледали досадну утакмицу и игру на средини терена.

На почетку меча код Белгијанаца је најагилнији био Мертенс, а Руси су углавном претили преко Фајзулина из даљине. Најбољу шансу за Русе на утакмици имао је Кокорин у 44. минуту – Глушаков је центрирао са леве стране, 23-годишњи Кокорин био је потпуно сâм на шест метара од гола, али је главом послао лопту поред гола.

Очекивали смо жешжу борбу у другом полувремену, али уместо тога смо добили успаванку. Буквално ништа вредно спомена није се догодило све до 81. минута, када су Руси спојили неколико лепих додавања, а Јешченков шут са ивице казненог простора завршио је метар поред десне стативе.

То као да је тргнуло Белгијанце, који у 84. минуту умало постижу гол – Мираљас је лукаво извео слободни ударац са ивице казненог простора, по земљи и у голманов угао, али лопта је завршила на стативи.

То је био увод у већ описани кључни моменат и погодак Дивока Оригија, који је постао први тинејџер који је дао гол на СП још од 2006. године и гола Леа Месија Србији. У финишу је Белгија могла и да дуплира предност, али је Мираљас слабо шутирао у одличној ситуацији.

Упркос победи, селектор Марк Вилмотс има разлога за бригу – штопер Вермален повредио се и морао је да напусти игру после пола сата, а његов први нападач Ромелу Лукаку поново је био неприметан и замењен је средином другог полувремена.

Коментари / 0

Оставите коментар