Ђоковић: Не боли ме ништа

Други тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да ручни зглоб неће представљати проблем на Вимблдону.

Тенис 22.06.2014 | 13:14
Ђоковић: Не боли ме ништа

Новак је због те повреде пропустио турнир у Мадриду, а повукао се и са егзибиције “Будлс“ која је требало да му послужи као припрема за Вимблдон.

“У Монте Карлу сам играо под чудним околностима, много ме је болело. Пропустио сам Мадрид и то се показало као добра одлука јер нисам осећао бол у Риму и на Ролан Гаросу“.

“Тренутно не осећам никакав бол. Ипак, када мењам подлоге, нарочито са шљаке на траву, у првих неколико дана тренинга овде имао сам неки чудан осећај у зглобу. Сада је све у реду и надам се да ће остати тако“, изјавио је Ђоковић, шампион Вимблдона из 2011. године.

Новак је недавно изгубио у финалу Ролан Гароса од Надала, али каже да је веома мотивисан за Вимблдон.

“Ролан Гарос ме је доста истрошио емотивно, зато нисам играо ниједан припремни турнир на трави. Сезона на шљаци била је дуга и било ми је потребно четири-пет дана да не мислим на тенис и то мије помогло. Колико год да волим овај спорт, потребно је да направим равнотежу и да се одморим како бих напунио батерије, превасходно на менталном плану. То сам и учинио и сада сам веома мотивисан за Вимблдон“, каже Ђоковић.

Новак је рекао и да ће му тренер Борис Бекер много значити на Вимблдону, турниру који је Немац освајао три пута.

“Овде је имао највише успеха у каријери и надам се да ћемо овде имате две сјајне заједничке недеље. Три пута је побеђивао овде, играо још неколико финала и на трави се осећа као код куће. Веома је инспирисан да ми пренесе своје искуство и савете и да укаже на то шта би требало да ми буду приоритети. Драго ми је што је таква легенда у мом тиму, у последњих месец и по дана боље се осећам са њиме на терену и у ложи“, закључио је Новак.

Коментари / 0

Оставите коментар